Lelijkste Gooische meid komt in Playboy

20-10-2009 16:06

Eén echte Gooische Meid verschijnt aankomende maand in hét decembernummer van Playboy. Dat heeft men afgelopen weekend middels een afgeladen persconferentie bekend gemaakt. Voor het oog van de camera’s bracht Pauline, die ene ongekend populaire Gooische Meid, een toast uit met hoofdredacteur Jan Heemskerk om het naderende succes te vieren.

Nee. Hoor. Grapje.

Het had zo mooi moeten worden, met een mediaoffensiefje de Gooische Meiden populair te laten lijken om tv-bobo’s er van te overtuigen ze nog een seizoen op de buis te houden. De vijf nietszeggende champagneslurpende horken uit het Gooi poseren daarom eerst samen in de FHM en niet veel later zal Pauline, niet bepaald de knapste van het Gooische stel, in haar uppie naakt in Playboy verschijnen.

Facebook
Door stommiteiten van eigen medewerkers lag ‘het nieuws’ afgelopen weekend al snel op straat. Want als de manager van Gooische Meiden (ja echt, ze hebben een manager) op Facebook een foto van Pauline plaatst en een medewerker van Playboy vervolgens gezellig gaat reageren hoe leuk het op de shoot in Spanje is dan vraag je er om. Je zou bijna denken dat ze het expres deden, maar dat was dus niet het geval en Jan Heemskerk moest schoorvoetend toegeven dat inderdaad iets op komst was.

Het zorgvuldig opgestelde persbericht om dit wereldnieuws bekend te maken kon daarom de prullenbak in en werd niet meer dan een flitsje in de showrubrieken. Gevolgd door een bak met kritiek met de terechte vraag waarom Playboy niets beters kan scoren. Ook FHM moest aan de bak om duidelijk te maken dat ook zij de Gooische Meiden in hun aankomende editie hebben. Zo bezorg je de marketingmensjes prachtige slapeloze nachten. Dag duur bedachte campagnes, bedankt manager en Playboy medewerker die beter hadden moeten weten. De foto die de stagiaire van Shownieuws op het spoor bracht, werd nog wel vlug van Facebook verwijderd, maar ook dat was al te laat.

Daarom presenteert DeJaap met lichte tegenzin: de eerste making of foto van de shoot met Pauline. Dat het voor de rest maar snel en geruisloos aan ons voorbij mag gaan.

De maand daarop zal Micky Hoogendijk wel aan de beurt zijn om met een nietje in haar buik te verschijnen als part of the deal. Ze heeft namelijk dezelfde manager als de Gooische Meiden…