Hee, dit is mijn grot jongens!

08-11-2009 15:38

We worden overgoten met nieuws over de oorlog tegen het terrorisme. De Hindustan Times leveren op hun manier daar een bijdrage aan. Recentelijk berichtten ze dat twee hoge commandanten binnen de Hizbul mujahedien-strijders in Kashmir zijn omgekomen. Niet vermoord door de Amerikanen, MI5, de Mossad of door het Pakistaanse leger. Nee, ze werden omgelegd door een beer die blijkbaar eerder slechte ervaringen met terroristen heeft gehad.

De bewuste mujahedien waren zich woensdagmiddag aan het verstoppen voor de Indiase veiligheidstroepen die naar hen op zoek waren in het onherbergzame woudlandschap van Kasjmir. Met AK47’s en handgranaten bewapend zaten de mannen in de donkere spelonk te wachten tot de kust weer veilig was. Niet wetend dat mama beer onderweg was naar haar woonst om even een slaapje te doen. Dat slaapje ging niet door toen ze twee zwaar bewapende terroristen op haar vloer zag zitten. Ze aarzelde geen moment en vloerde de twee zó snel dat ze niet eens de kans hadden om er ook maar aan te denken de veiligheidspin uit een van hun handgranaten te halen.

Mama beer ging zelfs zo tekeer met haar nagels en haar tanden dat de mujahedien dusdanig werden verminkt dat ze onherkenbaar waren voor de militairen, die niet veel later de lijken aantroffen. Enkel aan de hand van hun ID kaarten konden ze afleiden dat het hier om de twee Hizbul mujahedien commandanten Siafullah en Kaiser ging. Natuurlijk was de beer de held van de dag, al liet ze zich niet meer zien de afgelopen dagen. Bescheidenheid siert de mens… euh… de beer!

CC-Foto: Erwin Lux.