Ontgroening kweekt een band

20-04-2010 14:14

Tijdens een ontgroening van dispuut O.P.G.H.D. Caivs van pseudo-corps Albertus Magnus in Groningen, is een 21-jarige jongen in brand gestoken. De jongen is hierbij zwaar gewond geraakt. Volgens het slachtoffer werd hij op eigen verzoek in brand gestoken.

Op 9 april zat het slachtoffer samen met zijn drie mede-kandidaatknorren nog midden in de ontgroening. Op een gegeven moment trok hij een Sinterklaaspak aan en vroeg daarop aan zijn toekomstige vrienden-voor-het-leven of ze hem even in brand wilden steken. Hij werd overgoten met een vloeistof en niet veel later holde er een brandende Sinterklaas door het rustieke Giethoorn, op zoek naar water om de vlammen te doven.

Zonder enige medische behandeling werd de ontgroening voortgezet, omdat de heren dezelfde dag nog werden geïnaugureerd tot het dispuut. Pas 40 uur later bedacht de jongen dat zijn gezondheid wellicht belangrijker is dan bier zuipen in een donker hol met een aantal met alcohol doordrenkte lullo-wannabes. Hij liet zich onderzoeken door een arts en werd daarop opgenomen in het Brandwondencentrum Groningen. Daar werden tweede- en derdegraads brandwonden geconstateerd.

Het slachtoffer wilde verder geen aangifte doen. Zijn ouders daarentegen, hebben aangifte gedaan van zware mishandeling en willen de onderste steen boven halen. De ouders, hoe naïef dan ook, willen er voor zorgen dat dit soort barbaarse ontgroeningstaferelen niet meer gebeuren in de toekomst.

Overigens is dit niet het eerste incident in Groningen. In 2005 moest een jongen zoveel water drinken, dat hij een epileptische aanval kreeg en in coma raakte. Anderhalve dag later werd hij pas wakker. In 1997 raakte een eerstejaars  zwaargewond nadat hij werd overreden door een busje vol ouderejaars. Maar het toppunt was in datzelfde jaar toen Reinout Pfeiffer, aspirant lid bij Vindicat, een liter jenever moest drinken en hierdoor een epileptische aanval kreeg. Pfeiffer is toen in zijn slaap in zijn eigen kussen gestikt.