AD p0wnen met Luuk Koelman

22-06-2010 11:34

Dat Luuk Koelman zijn sporen verdiend heeft als columnist en schrijver, zal bij menigeen bekend zijn. Maar nu is er dan ook Luuk Koelman de undercover burgerjournalist en grappenmaker.

Wat wil nu het geval? Elk jaar dat een WK danwel EK voetbal gehouden wordt, is het AD op zoek naar burgerjournalisten die voor gratis het weblogje vullen met nieuws en columns. Zo’n scribent moet dan woonachtig zijn in een deelnemend land. De gedachte hierachter: zo iemand zit dicht op het vuur en zou wel eens voor leuke nieuwtjes kunnen zorgen.

Leuk!’, dacht Koelman, en hij gaf zich op onder het pseudoniem John Janssens, een expat woonachtig in Japan. Het AD hapte toe, en Koelman mocht zichzelf tijdelijk verslaggever noemen. Al snel volgde het eerste bericht over de Japanse trainer die vernederd zou zijn door Van Marwijk. Klopt niks van! Helemaal niet waar! Maar het werd toch geplaatst en zelfs overgenomen door ander media.

Later volgde nog twee tendentieuze berichten over Japanse televisie en gepeperde uitspraken van de Japanse trainer Okada. Maar de oplettende AD-reaguurder had snel door dat er iets niet klopte. Zo niet redacteur Bert van der Linden. Deze kwam er te laat achter dat het hier een goed geslaagde grap betrof. Sportief als-ie is, bedankte hij Koelman voor de hits en alle artikelen staan nog gewoon online.

AD: 0 – Koelman: 100 miljoen miljard

Update: Niet alleen Koelman heeft het AD voor lul gezet, ook de jongens van het margeblog Onuitstaanbaar hebben het dagblad in het ootje genomen met een verslaggever uit Ivoorkust. Dikke ROFL en driewerf hulde voor de mensen die de oud-medialen te kakken zetten.