Kijkbuiskansen: Mariska de Haas in een lijkkist, Godwins en hebzucht

10-02-2011 18:00

De Kist: Mariska Orbán-de Haas, 23:35 uur, Ned 2 – Een van griezeligste en weerzinwekkendste excessen van de extremistische fundamentalistische evangelische dogmazender EO is het programma De Kist. Hierin stalkt een glibberig type Nederlanders door ze te confronteren met een lijkkist en vervolgens emotiezuigende vragen te stellen over verloren dierbaren en daar vervolgens Jezus in te frommelen. Vanavond te gast: anti-abortusactiviste en hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad Mariska Orbán, zelf ook niet geheel onbekend met het lastig vallen van onschuldigen.

Footloose, 22:40 uur, Net 5 – Zelfde soort dans- en muziekfilm als Fame, speelt zich ook af in de heersende jaren tachtig. Gokje voor volgende week: Flashdance.

Nova College Tour: Bram Moszkowicz, 21:00 uur, Ned 3 – Nu al spraakmakend: advocaat Moszko wil niet dat er een filmpje wordt vertoond waarin hij dansen met Desi Bouterse is te zien. Twan Huys vindt deze persbreidel uit-ste-kend en zendt het filmpje dus maar niet uit. Verder is er ook een “student” aanwezig die, hoogstwaarschijnlijk voor de aandacht, een lekkere Godwin plaatst door Wilders te vergelijken met Hitler (UvA-student zeker?). Kijken dus.

Online: greed is toch niet so good

Woensdagavond ging in de VS de nieuwe serie Mr. Sunshine van start. Matthew Perry speelt Ben Donovan, de manager van sportcentrum Sunshine, die niet het zonnestraaltje is dat de titel vermoeden. In plaats daarvan wordt hij geplaagd door een fikse midlife crisis met een onbevredigend liefdesleven enzo. De serie heeft op papier alle ingrediënten om een succes te worden, maar faalt helaas op het belangrijkste criterium van een sitcom: Mr. Sunshine is niet grappig. S01E01.

Het is weer documentaire donderdag! Deze week gaan documentairemakers weer eens de strijd aan met het kapitalisme. Iedereen weet ondertussen wel dat de tabakslobby een criminele organisatie is. In The Tobacco Conspiracy wordt uitgebreid ingegaan op de dieptes van de kwaadaardigheid van de tabaksindustrie. De docu Iraq For Sale – The War Profiteers belicht de enige echte winnaars van de Irak-oorlog: de private aannemers aan wie vrijwel de gehele oorlog is uitbesteed.

Verse afleveringen  vandaag van: Off the Map (S01E04), Modern Family (S02E14) en een nieuw seizoen Justified (S02E01).

Jon Stewart en Stephen Colbert hebben rust.