Kijkbuiskansen: Van God Los & poep

11-02-2011 18:00

Van God Los, 23:15 uur, Eén – Een van de weinige pareltjes uit de Nederlandse filmindustrie is het door Pieter Kuijpers geregisseerde Van God Los, gebasseerd op feiten over de beruchte bende van Venlo. Zowel Tygo Gernandt als Angela Schijf laten zich in deze rauwe, realistische, cynische film zien als klasse-acteurs waarvoor Gernandt werd beloond met een Gouden Kalf, ondanks het gemaakte Limburgse accent. Egbert Jan Weeber is overigens goede derde, waarvoor hij een Gouden Kalf-nominatie in de wacht sleepte. Let u op de beelden van de carnavalsoptochten aan het begin van de film: dit zijn originele beelden, stiekem geschoten tijdens het carnaval in Venlo. Men had dat liever niet, dus moest het stiekem, waardoor Kuijpers een stuk goedkoper uit was: figuranten in carnavalspak waren niet meer nodig. De scene waarin Gernandt een kinderkamer sloopt is overigens in één take opgenomen en de maffiose Turk van het koffiehuis sprak in het echt ook alleen Turks, daarom kan hij zo naturel Turk acteren.

De Rekenkamer, 20:25 uur, Ned 3 – De KRO probeert weer eens wat nieuws om de wanhopige kijkers op Ned 3 te bereiken. Voormalig RTV Utrecht-babe Sofie van den Enk rekent voor de nuchtere Hollander uit wat dat nou kost, dat doodgaan in Nederland. Ook met Ajouad El Miloudi.

The Age of Innocence, 22:35 uur, RTL 8 – Auteursfilm van Martin Scorsese over verliefd stel in het 19e eeuwse New York. Typische filmhuisfilm waarin acteurs alle ruimte krijgen te acteren en het verhaal langzaam maar aangenaam wordt uitgerold.

Punch-Drunk Love, 22:25 uur, Comedy Central – Adam Sandler speelde al alles waaronder een nietmachine, een fruitpers, een teddybeer, een veenlijk, een brandende kerstboom en een mislukt comedian. In Punch-drunk love speelt hij de tragische antiheld in een soort van romcom wat uiteindelijk pakkend drama blijkt te zijn en u met de kennis van morgen niet had willen missen.

Online: poep in India

Outsourced is een komedieserie die sinds september loopt op NBC. Het gaat over een vlotte jongeman die manager wordt van een callcenter in Mumbai. Nou, dan weet u het wel! Grappen over diarree en heilige koeien. Alle Indiërs in de serie zijn wit (of hoogstens Mediterraans gekleurd) en India is nog nooit zo schoon geweest, maar Amerikanen worden er belachelijk in gemaakt en dat is altijd +1. Er zijn al veertien afleveringen.

Verder vers: Bones (S06E13), Jersey Shore (S03E07), Shit My Dad Says (S01E17), The Vampire Diaries (S02E14), The Office US (S07E16), 30 Rock (S05E14).

We missen Stewart en Colbert met de dag meer.