Kijkbuiskansen: Jake Gyllenhaal naakt, dieren ruimen & Linda de Mol naakt

31-03-2011 18:00

Holland Doc: De mannenbroeders van Kootjebroek, 23:00 uur, Ned 2 – Dankzij minister Brinkhorst (D66) werden honderdduizenden dieren geruimd en werden vele honderden boeren kapotgemaakt. Er was namelijk MKZ uitgebroken en terwijl er ook gewoon ingeënt kon worden besloot deze “sociaal-liberale” minister dat bruut afslachten ruimen economisch veel beter zou zijn. Ook op de Veluwe werd flink geruimd en voor sommige SGP-stemmende boeren was dat een bewijs van een seculiere overheid die een gristelijke minderheid kapot trachtte te krijgen. Nu, tien jaar later, zijn vier van de Godsvrezende boeren nog altijd bezig met hun strijd tegen de overheid.

College Tour: Linda de Mol, 21:00 uur, Ned 3 – Ze heeft een blad dat zo succesvol is dat het de tijdschriftenmarkt overeind houdt, ze maakt televisieprogramma’s die miljoenen kijkers trekken, ze is broer van en ze heeft een eendenbekkie dankzij de botox: Linda de Mol. In College Tour mogen scholieren enzo vragen aan haar stellen.

Komen eten, 20:00 uur, SBS 6 – De horror: een onbekende bij je thuis uitnodigen en daar voor koken om vervolgens bij die onbekende thuis te gaan zitten eten. Sommige mensen vinden dat dus echt leuk. Oh de horror, de horror!

Online: documentaire donderdag

Het is documentaire donderdag! Deze week geen thema, want dat is lekker spannend. Spannend is ook The Mark of Cain, een docu over de kunst van de Russische gevangenistattoo die in de goelag ontstond. De titel Mega-Tsunami: Wave of Destruction verklapt de inhoud al. In de natuur bestaan weinig spannendere dingen dan de tsunami. Sluimerende geologische tijdbommen zijn het, die BOEM! ineens een heel land kunnen breken. Voor sommigen is Daniel Ellsberg een held, voor anderen een verrader. Daniel Ellsberg and the Pentagon Papers vertelt het verhaal over hoe hij in de jaren ’70 geheime documenten over de Vietnamoorlog lekte. Spannender dan wikileaks. En jaja, we hadden stiekem wel een thema, maar zo was het dus… precies.

Verse afleveringen vandaag van: Off the Map (S01E12), Teen Mom 2 (S01E11), Justified (S02E08). Modern Family en Tosh.0 zijn even weg.

In The Daily Show is Jake Gyllenhaal te gast. Voordat je naar hem mag kijken, krijg je eerst grappen zoals Jon die Donald Trump (presidentskandidaat! Geen grap!) nadoet en internetles van John “You’re Welcome” Hodgman (zie clip). Het leukst in The Colbert Report is Stephen die Rebecca Blacks ‘Friday’ doet.

The Daily Show With Jon Stewart Mon – Thurs 11p / 10c
You’re Welcome – Internet History
www.thedailyshow.com
Daily Show Full Episodes Political Humor & Satire Blog The Daily Show on Facebook