Rondje van Pavlov’s blogback

31-03-2011 14:00

Naar de wedstrijd? Vergeet je vriend niet!
Christopher Jacome uit Colombia werd onlangs doodgeschoten tijdens het voetballen. Of het zijn laatste wens was om in een doodkist vanaf de tribune een wedstrijd van zijn favoriete club te zien is niet bekend, maar dat is in ieder geval wel wat zijn vrienden besloten te doen. Hieronder het bewijs.

http://www.youtube.com/watch?v=vh79Miik-Cg

Weg met kinderen voor kinderen
Al decennia lang is het algemeen geaccepteerd dat jonge kids naar zoetsappige, simpele, politiek correcte muziek moeten luisteren. Maar zeg nou eens eerlijk, wat is nou toffer? Een peuter die wiebelt op kinderen voor kinderen….of dit?

Gigagroot
Hoeveel gigapixels heeft jouw camera? Geen natuurlijk, want dat soort camera’s bestaan niet. Toch betekent dat niet dat er geen foto’s gemaakt kunnen worden die enkele gigapixels groot zijn. Je moet hiervoor gewoon heel veel individuele kiekjes schieten, en die achteraf allemaal aan elkaar plakken. De grootste buitenfoto is gemaakt in Rio en heeft een resolutie van 67 Gigapixel. Recentelijk is het record van grootste binnenfoto verbroken door fotograaf Jeffrey Martin. Zijn foto van de bibliotheek in het Strahov Klooster in Praag bestaat uit bijna driehonderd individuele shots en beschikt over ziekelijk veel detail. Klik hier om de muurschilderingen, boeken en houtnerven nader te bekijken.

Mede mogelijk gemaakt door misbruik en moord
Cracked.com kwam weer eens met een mooi overzicht. Ditmaal van filmmakers die hun cast en crew verschrikkelijke dingen aandeden tijdens het maken van onze favoriete films. Wist je bijvoorbeeld dat Francis Ford Coppola tijdens het maken van Apocalypse Now bijna Martin Sheen heeft vermoord? Of dat de strijdwagenrace in Ben Hur er niet zomaar realistisch uitziet? Het is allemaal hier terug te lezen.

Revolutie, Angry Birds-style
Angry Birds is voor veel dingen goed. Zo vormt het voor prima vermaak in het openbaar vervoer en is het voor sommigen een handige therapie tegen agressie-aanvallen. Maar dat de vogeltjes en varkentjes ook geschikt zijn voor een portie populair wetenschappelijk communiceren, dat wisten we nog niet. Neem nou onderstaand filmpje, waarin door middel van deze app de hele situatie in het Midden-Oosten eventjes glashelder wordt uitgelegd. De visuele metaforen zijn om van te smullen.

Google goes kudos
Nee, Google koopt niet het wanhopig gefaalde ego-netwerkje eKudos op. Dit gaat over de nieuwste functie van Google, +1. Lang werd gedacht dat dit het nieuwe sociale netwerk van Google moest worden. Een echte Facebook-killer. Maar hoe slacht je een leger van meer dan 500 miljoen? Dat gaat niet. Dus gooit de zoekgigant het over een andere boeg: een nieuwe button waardoor je zoekresultaten kudos kan geven in de vorm van een dikke vette +1. Hierdoor creƫert Google een soort van sociaal netwerk waar informatie gedeeld wordt, zonder daadwerkelijk een platform te maken. En sinds de introductie van Google Instant is het weer een manier om zoekresultaten te pimpen, voor zowel de gebruiker als adverteerders. Well done, Googlers! +1. Nog meer weten welke mogelijke voordelen dit heeft? Gizmodo legt het uit.