Kijkbuiskansen: Frans drama, U mag het zeggen, The Big Bang Theory

01-04-2011 18:00

Il y a longtemps que je t’aime, 23:00 uur, Ned 2 – Laat het maken van schrijnend kwaliteitsdrama maar aan de Fransen over. Een beetje Franse filmmaker kan het laten regenen als de zon schijnt zonder daarvoor heel veel te doen behalve poweracteurs het juiste script geven. l y a longtemps que je t’aime van Philippe Claudel is een voorbeeld daarvan. Meeslepend, schrijnend en spannend psychologisch drama over spanningen binnen een gezin dat de vinger legt op zere maar duistere plekken van de menselijke ziel. Met Kristin Scott Thomas als poweractrice.

The taking of Pelham One Two Three, 20:30 uur, RTL 5 – Remake van de klassieker uit 1974. Spannend, actie, John Travolta. Popcorn en cola erbij, klaar is de filmavond.

Zegt u het maar… – Het Nederlandse televisieaanbod is zo schraal, flets, gortdroog, correct, bescheten, uitgekauwd en ronduit beledigend voor het intellect dat het soms zelfs onmogelijk is drie tips te geven voor één avond. Het is alsof je geestelijk dood bent en voor eeuwig naar zevenhonderd keer de Volkskrant, achttienhonderdkeer Max en twaalfduizendkeer KleuterTV moet zappen. Televisiekijken in Nederland is niet alleen tragisch, het is een geestdodende opgave. Gelukkig maar dat we er fors voor betalen. Dus zegt u het maar: wat gaan we kijken? Babyboomers bij P&W? Moke en Jan Mulder bij DWDD? Tros Muziekfeest? Van der Vorst ziet sterren (Gordon!)? Als u even zapt, schenken wij de whiskey vast in. Zullen we nodig hebben.

Online: antifeministische natti tosti

Laptop aanzwengelen dus. Hoewel we middenin break-seizoen zitten, waarin alle leuke series soms wel een maand weg zijn, is er online altijd iets te kijken. Zo was er gisteren gelukkig weer een The Big Bang Theory. In deze aflevering laten de jongens niet met zich sollen. Sinds een tijdje speelt Blossom een gastrol en zij is er vandaag ook weer bij en dat is leuk. Overigens vinden we Sheldon niet meer leuk vanwege de haatzaaiende uitspraak “Angry Birds is a game”. Nog meer popcultuurverwijzingen en doldwaze grappen in S04E19.

Vers: Jersey Shore (S03E14), Grey’s Anatomy (S07E18). The Office US, Bones en The Vampire Diaries zijn dus on break.

In The Daily Show snapt Jon niet waarom de CIA Libische rebellen bewapent. Komiek Norm Macdonald is te gast. Hij komt uit Canada dus dan weet je het wel. The Colbert Report heeft een antifeministische advocaat die lijdt onder voorkeursbehandeling van vrouwen zoals Ladies’ night (zie clip, helemaal afkijken want hij gaat hiphoppen). Zijn vrouw was overigens een hoer. lolwut?

The Colbert Report Mon – Thurs 11:30pm / 10:30c
Difference Makers – Roy Den Hollander
www.colbertnation.com
Colbert Report Full Episodes Political Humor & Satire Blog Video Archive