Kijkbuiskansen: Mildred Pierce, Omroep Maxim, in de bak

04-04-2011 18:00

Omroep Maxim, 21:20 uur, Ned 3 – Wat Bart de Graaf kon, kan Maxime Hartman (Rembo, uit Rembo & Rembo) ook: een eigen omroep oprichten. Vandaag ziet Omroep Maxim (OM) het levenslicht. Deze omroep is bedoeld voor Maxime Hartman en omstreken en is 100% BN’er vrij. Dat is ook wel eens een keer fijn. Vanavond ondervraagt voorzitter Maxime Hartman zelf enkele volstrekt onbekende Nederlanders, op een zuigende Ivo Niehe-manier maar dan op z’n Maxime Hartman’s. Wat ook weer van alles kan betekenen. De bedoeling is overigens dat Omroep Maxim over acht weken weer wordt opgeheven.

Indiana Jones and the last crusade, 20:30 uur, SBS 6 – Normaal worden films en hun sequels vanaf deel 1 vertoond maar bij SBS 6 doen ze het precies andersom. Vorige week kon u het laatste deel in de Indiana Jones reeks zien, komende weken tellen we terug tot de allereerste Indiana Jones ever. Wist u trouwens al dat Indiana is vernoemd naar de familiehond van de Jones-familie?

America’s hardest prisons, 21:00, National Geographic – Vergeleken met gevangenissen in de United States zijn de Bijlmerbajes en zestiensterren vakantieresort. We hebben het hier over streepjespakken, gangs, moord, tot op de laatste calorie afgewogen prison food en de allergevaarlijkste psychopaten ooit die met tig tegelijk op een aantal vierkante meter wonen.

Online: Mildred Pierce

Vorige week raadden we u al de nieuwe vijfdelige miniserie Mildred Pierce aan. Omdat de serie zo bijzonder is, doen we hem twee keer. De serie heeft alles dat geweldige televisie in zich heeft, en nog wat meer. Het is simpelweg verplichte kost voor film- en tvliefhebbers. Kate Winslet speelt de getergde vrouw met een melancholie zoals op dit moment alleen zij kan. De serie wordt gemaakt door en uitgezonden op HBO dus dan weet je het wel: hete seksscènes, in dit geval tussen Kate en Guy Pierce. De seks is niet gratuit, want de stomende beelden zijn noodzakelijk om het schuldgevoel dat met seks gepaard gaat over te laten stromen in het schuldgevoel  dat met moeder zijn gepaard gaat. We kunnen nog doorgaan over de cinematografie, over de muziek, over de thematiek, maar u kunt ook zelf kijken.  Aflevering 1aflevering 2, aflevering 3.

Vers sinds dit weekend: Kourtney and Kim Take New York (S01E10), The Ricky Gervais Show (S02E11), Desperate Housewives (S07E17).

Top Gear, Family Guy, Bob’s Burgers, The Simpsons zijn on break.