Kijkbuiskansen: Conan, Berlusconi, voetbal

06-04-2011 18:00

VPRO Import: Videocracy, 23:35 uur, Nederland 2 – Er is geen grotere mediacratie op aarde dan Italië. Of democratie, soort van cryptofascistische democratie zullen we maar zeggen, waar de camerageile mediatycoon Berlusconi de scepter zwaait en naakt door het beeld paraderen doorgaans gelijk staat aan politieke kwaliteiten hebben. VPRO importeerde een documentaire waarin een verontrustend portret wordt geschetst van Berlusconi-vertrouwelingen die vuistdiep in de mediawereld zitten.

Scream, 22:30 uur, RTL 7 – Horrorklassieker van Wes Craven. Geinig, ironisch, spannend, beetje absurdistisch. Luidde het begin van Wes Craven inclusief een nieuw soort horrorgenre in.

Champions League: Chelsea – Manchester United, 20:40 uur, Ned 3 – Voetbal. Iets belangrijks, schijnt.

Online: legaal grappig zijn op tv

Iedere dag bespreken we The Daily Show en The Colbert Report, omdat actualiteiten in de Verenigde Staten om te lachen zijn. Online kunt u natuurlijk ook andere dagelijkse shows kijken. Conan is een van de betere daarvan. Conan O’Brien zou oorspronkelijk Jay Leno gaan vervangen als host van de Tonight Show, maar Leno’s ego was daar nog niet klaar voor. Conan verliet NBC en begon zijn The Legally Prohibited from Being Funny on Television Tour [wiki]. Inmiddels mag hij weer grappig op televisie zijn en dat doet hij vier dagen per week. U ziet het hier.

Vers: Lights out (S01E13), Law & Order: SUV (S12E21), NCIS (S08E19).

Hellcats, One Tree Hill, Traffic Lights en Glee zijn on break.

In The Daily Show een vette dis van Democraten naar Republikeinen door met kinderboeken te zwaaien en de tegenpartij te beschuldigen van domheid. Grappenmaker Colin Quinn is te gast en hij pest Jon.

In The Colbert Report een jonge Republikein die down met alles is. Stephen heeft zijn nemesis James Franco op bezoek. Die gast is te gewoon te veel renaissance man. Strijd dus.