Fashion Files: The season to be jolly

08-04-2011 10:00


Het zal u niet zijn ontgaan dat ik op zijn tijd best te porren ben voor een modieuze feestpartij. Een van de fijnste gelenheden in die categorie zijn wat mij betreft bruiloften. Niet dat ik zelf hoop op een aanzoek zodra m’n lief gehurkt zijn schoenveters strikt, maar het is een guilty little pleasure om andermans liefdesgeluk te voyeren, en vooral om aan het einde van zo’n avond lallend en zonder te betalen het feestgedruis te kunnen verlaten.

Little Princess
De lente is het favoriete seizoen voor de eeuwige verbintenis. Zo trouwt vriendin E. over zes weken in een pittoresk kasteel op dito eiland en zal vriendin A. over krap een maand de eeuwige trouw aan Y. beloven. Mijn outfits zijn geshopt en speeches zijn geschreven maar stiekem verheug ik me meer op twee andere bruidjes to be. Kate and Kate. Oftewel Middleton vs Moss; Aflevering 1 Little Princess ; wie, wat , wanneer en vooral waar blijft GDVDMM mijn uitnodiging?

Bij de bladen zijn ze in namelijk al reuze druk met de bruiloft van de toekomstige Engelse koning en zijn bevallige burgermeisje. Zo brengt de Engelse Vogue deze maand voor het eerst in haar 95 jarige bestaan een editie uit met wel drie verschillende covers. Hollands trots Lara Stone siert de ene, gehuld in kek wit bruidsjaponnetje van Bruce Oldfield, collega-modellen Freja Beha Erichsen, in Oscar de la Renta, en Natalia Vodianova in een jurk van Vivienne Westwood vergezellen haar op de overige covers van het meinummer. U raadt het al: de Vogue brengt deze maand The Wedding Issue, speciaal voor Londens meest besproken bride-to-be.

De jurk
Sowieso zijn de royals nog zo’n geheim geneugte van ondergetekende. Zat ik me jaren geleden nog te verlekkeren bij Mabels iets te hoog gesloten doch kek gestrikte ensemble, nu is de site www.theroyalweddingwilliamkate.com al maanden ingesteld als startpagina. Dagelijks terugkerende zoekopdracht: de jurk. Volgens geruchten zou het modehuis van wijlen Alexander McQueen Kate Middleton in een trouwjurk helpen. Kate schijnt namelijk een kort lijntje te hebben met Sarah Burton, die inmiddels het stokje van de suïcidale ontwerper heeft overgenomen. We zullen tot 29 april moeten wachten wat ze er van gebakken heeft aangezien Burton’s schetsboek tot die tijd achter slot en grendel blijft. Maar een beetje McQueen-kenner (hoe toepasselijk) zal niet verbaasd opkijken wanneer Kate straks in een wit, strak en hooggesloten ensemble met broderie en veertjes richting altaar in Westminster Abbey schrijdt.

Naast de ring van haar overleden schoonmoeder zal Kate vanaf de 29ste een vroeg kalende man met vreemdgangersgenen ontvangen, een zwager met antisemitische neigingen, een verstokte schoongrootmoeder waar geen beweging in te krijgen is en een handje paparazzi die nooit meer van haar zijde zullen wijken. Bovendien is de kans groot dat elke nazaat die ze ter wereld zal brengen gezegend zal zijn met een paar flinke flaporen. Kortom, bestel je eigen Alexander McQueen outfitje op net-a-poter.com , zap op de 29ste met een fles Oranjebitter in je hand naar de BBC en je hebt geen enkele reden meer om jaloers te zijn. Who’s joining?

Wordt vervolgd.