Kijkbuiskansen: Earth’s Mightiest Heroes, District 9, Hard Gras

08-04-2011 18:00

District 9, 20:30 uur, RTL 5 – Scifitopper, inclusief vele Oscar-nominaties en andere prijzen. Verhaal over een buitenaards ras dat asiel zoekt in, heel toevallig, Zuid- Afrika, en een eigen leefgebied “district 9” krijgt toegewezen. Maarja, de aliens zien er raar uit, spreken een rare taal, leven heel gek, veroorzaken overlast en zijn vies in hun leefgebied dat al snel in een ghetto verandert. Gelukkig is er een oplossing: deporteren die vreemdelingen. Ja, je zou haast zeggen dat het over apartheid in Zuid-Afrika gaat…

Far from heaven, 23:10 uur, Ned 2 – Indringend drama over huiselijke en existentieel leed aan het einde van de jaren vijftig. Inclusief passende kostuums en hilarische retro-inrichting.

Heilig Gras, 20:25 uur, Ned 3 – Het literaire voetbaltijdschrift Hard Gras op televisie: dat kan met Henk Spaan bij Powned. Voetbal en Henk Spaan, altijd + 100 voor de Powned-doelgroep.

Online: nieuwe superheldentekenfilmserie

Iron Man? Awesome. Thor? Awesome.  Captain America? Awesome. Tthe Incredible Hulk? Awesome. Voeg daar cameo’s aan toe van Marvels beste helden en schurken en je hebt The Avengers: Earth’s Mightiest Heroes. Deze superheldentekenfilmserie is er duidelijk voor de fans. Het is duidelijk een poging van Marvel om het jonge publiek klaar te stomen voor nog meer superheldenfilms, maar who cares. Check de trailer met alle typische genre-elementen of kijk de 24 afleveringen van seizoen 1 die er tot nu toe zijn.

Vers: Bones (S06E17), Nikita (S01E17), The Vampire Diaries (S02E17), The Big Bang Theory (S04E20).

The Daily Show staat in het teken van het aangekondigde vertrek van Glenn Beck. Jon doet een uitstekende imitatie, compleet met melodramatisch praten, lichtveranderingen, een bril, complotdenken, rare bewegingen en natuurlijk een krijtbord. Zie DeJaap-topic vanavond 21:00 uur. Jamie Oliver is trouwens de gast.

Stephen Colbert vindt dat het tijd is de koran een fijne dag te bezorgen. Hij bereidt zich verder op de aankomende Britse bruiloft. Politiek analist Jeff Greenfield is de gast.