De Urban Tulband van Karl Lagerfeld

24-05-2011 10:00


Modekoning Karl Lagerfeld. Wie kent hem niet! De man die Moke een soort uitgegroeid Justin Bieber-kapsel aanmat…


…en van Cola Light definitief een gay-drankje maakte.

Unsere Carl bleef de afgelopen jaren maar herhalen dat hij geboren is in 1938, terwijl hij volgens het Hamburgse doopregister van 1933 is. Waarom hij denkt dat het iemand zal boeiend of hij nu bejaard of hoogbejaard is, is onverklaarbaar. Ténzij hij zo aan het aftakelen is dat hij tijdens die uitspraken dacht dat het 1967 was. Afijn, Bild am Sonntag maakte er werk van. De krant citeerde oud-klasgenoten als bewijs van Lagerfelds gejok over zijn leeftijd. Carl deed daarop prompt een Princeje: voor de Franse televisie beweerde hij in 2009 “noch in 1933, noch in 1938” geboren te zijn. Malende. Ik zei het toch. Dat het mode-imperium van TheArtistFormerlyBornIn1933 inmiddels niet veel meer is dan een Castro-achtig “unchecked Alzheimer on a powertrip” gebeuren, bewijst der Carl met deze nieuwe creatie:

Lagerfeld verwacht dat dit ding een grote hit gaat worden onder mannen in Europa. Ik weet niet. Misschien iets voor jou, Arie Boomsma? Mij doet de creatie vooral denken aan The Thief of Bagdad uit 1940.

Lagerfelds hersendegeneratie moet dus inmiddels zover gevorderd zijn, dat hij geestelijk een jaar of zeven is. Binnenkort komt hij met een serie über-wahnsinnige zuigflesjes.