Shop: Irvinx in Arnhem

30-05-2011 10:00


Eind jaren negentig doorliep Irving Voster met succes de Kunst Academie in Utrecht en een tweede fase (postacademisch)opleiding aan de Kunst Academie in Arnhem. Daarna deed de couturier ondermeer mee aan modewedstrijden en shows als de Robijn Fashion Award, Festival de la Mode in Luik, Schwarzkopf essential looks en AFW London. Inmiddels heeft Voster zijn eigen coutureboutique in het Arnhemse Klarendal. Ooit een achterstandswijk, inmiddels langzaam op weg om de hotspot van de stad te worden. Fotografe Patricia Jaspers ging op onderzoek uit.


In 2008 wist Voster internationaal de aandacht op zich te vestigen met de collectie die hij toonde op de London Alternative Fashionweek; georganiseerd door horlogemerk Swatch. De ontwerpen, geïnspireerd op het werk van Mondriaan, zijn tekenend voor zijn stijl: unieke en exclusieve kleding, bedoeld voor vrouwen die zich tijdloos en exclusief willen kleden, maar niet bang zijn af en toe een risico te nemen.

De ontwerper staat sinds 2004 aan het roer van zijn eigen label IRVINX; het jaar waarin hij voor het eerste een complete damescollectie op de catwalk bracht. Inmiddels gaat het aardig voorspoedig met de carrière van Vorster. Hij is misschien nog niet zo bekend als collega’s als Viktor & Rolf en Bas Kosters, maar timmert met zijn eigen winkel en jaarlijkse shows flink aan de weg. En zoals het een couturier betaamd, worden alle creaties met de hand gemaakt in zijn eigen atelier. Dat levert een indrukwekkend prijskaartje op, maar goed: wie spaart, die heeft wat. En anders is IRVINX in ieder geval een bijzonder goed adres om nieuwe mode-inspiratie op te doen.

IRVINX, Klarendalseweg 4, Arnhem, www.irvinx.com.