Cult

DeJaap in debat met andere blogs in nieuwe rubriek Kruisvuur

08-06-2011 12:00

Gisteren is de vernieuwde website van dagblad Spits live gegaan. Dat is relevant voor DeJaap, want met de lancering van de nieuwe lay-out begint ook Kruisvuur, een debatrubriek waarin verschillende opinieweblogs hun mening kunnen geven op actuele stellingen. DeJaap is samen met Spits initiatiefnemer van deze rubriek en zal dus ook actief deelnemen aan het stellingendebat.

De opzet is om twee tot drie keer per week een actuele stelling te becommentariëren, waarbij Spits steeds twee weblogs tegenover elkaar zet. In ieder 250 woorden mogen die dan hun visie op de stelling geven, waarbij doorlinken naar een langer artikel op het eigen blog optioneel is. De deelnemende blogs zijn behalve DeJaap ook Sargasso, Retecool, Dagelijkse Standaard, GeenCommentaar en het ‘luchtige allochtonenblog’ Wij Blijven Hier.

Spits heeft zelf groot uitgepakt met de nieuwe site en de nieuwe rubriek. Eerder kwam het nieuws al op Villamedia.nl en De Nieuwe Reporter aan bod, maandag heeft de forensenkrant zelf een volledige pagina (PDF) uitgetrokken om aandacht aan het idee te geven. En nu is het online.

Eerste aflevering
In de eerste aflevering van Kruisvuur  gingen Sargasso en DDS met elkaar in debat over de Slutwalk van afgelopen zaterdag. De stelling luidde “De Slutwalk is nutteloze aandachtstrekkerij en schiet zijn doel voorbij” en volgens de lezer had Sargasso (verrassend wellicht) het meeste gelijk.

DeJaap kwam in deze eerste editie nog niet aan bod, maar Kruisvuur wordt wekelijks twee tot drie keer gehouden (afhankelijk van de actualiteit), dus uw favoriete opinieblog zal snel aan de start verschijnen. Let vooral ook niet op de heersende kinderziektes (waar zijn de klikbare webloglogo’s gebleven!?) op het vernieuwde Spitsnieuws, dat is allemaal de schuld van Drupal maar een team van 342 TMG-IT’ers zit er bovenop om de faals van Drupal continu in de gaten te houden. En uiteindelijk gaat het om de inhoud van het debat, nietwaar? NUANCE DEBAT!