Mode Biënnale: De ArtEZ Afstudeershow (2)

17-06-2011 14:00


Een van de vaste hoogtepunten van de Arnhemse Mode Biënnale is de afstudeershow van de ArtEZ mode-opleiding. In deze catwalkshow delen vierdejaarsstudenten hun talent en visie met geïnteresseerden. Ruim 3500 modeliefhebbers waren afgelopen donderdag en vrijdag bij dit spektakel aanwezig. Mode.DeJaap is dol op modefeestjes en was uiteraard ook van de partij. Fotografe Patricia Jaspers maakte een beeldverslag van de opvallendste creaties, Charlotte Biskop leverde commentaar.

If I Were a Boy
Eerstejaarsstudenten hebben zich in de gezamenlijke collectie “When you’re a boy” laten inspireren door travestie.

 Androgyne outfits zijn gecombineerd met rode lippenstift, harige benen en hoge hakken.


Dutch Eccentrics
De tweedejaarsstudenten gaan voor een nostalgisch, maar modern plattelandsgevoel met de collectie “Dutch Eccentrics”.

Cleome Clements

Cleome Clements ontwierp een collectie speciaal voor kinderen. Haar sprookjesachtige outfits zijn stoer en meisjesachtig tegelijkertijd. En een meisjesoutfit is natuurlijk niet compleet zonder een tasje voor je konijn.



Bo van den Heuvel

De collectie van Bo van den Heuvel valt op door het gebruik van simpele vormen en pure materialen. De modellen dragen gebreide kniekousen gecombineerd met minimalistisch moderne jurkjes en jassen.



Magnus Dekker

Een naam die je zeker moet onthouden is Magnus Dekker. Zijn hysterische creaties zijn gemaakt van vlaggen uit alle windstreken. Heftig en theatraal, zoals dit bomberjack.