Kijkbuiskansen: zware metalen & overheerlijke tonijn, 2011: A Rock Odyssey

22-06-2011 18:00

Metal: a headbangers journey, 22:10 uur, Canvas – DeJaap-redacteuren Gyurka Jansen en Erik Jacobs houden er van, mannen met lang haar en zwarte t-shits houden er van (ondergetekende overgens uitgezonderd), Hifi-freaks die schelpenzand in hun speakerset kieperen houden er van en iedereen van 4 tot 94 jaar kan er plotseling door worden gegerepen: heavy metal. Muziek die nergens naar klinkt met onverstaanbare teksten. Het is een soort religie. Gelukkig bestaan er ook oordopjes.

VPRO Import: Uitgevist, 23:50 uur, Ned 2 – Koop vandaag nog bluefin tonijn want dit overheerlijke zwemmende brood- en toastbeleg kan elk moment volkomen zijn uitgestorven. Kijken en d’r bij zijn dus. Overigens leert u in de Sargasso.nl-vriendelijke documentaire Uitgevist dat ook de haring, de makreel en de garnaal binnen no time is uitgestorven. Voor sommigen een goede reden ludieke acties te gaan voeren en andere geinige linkse dingen te doen voor anderen de hoogste tijd er nog maar eens goed van te genieten, dat zeldzame delicatessevoedsel dat vis heet.

Afghanistan: War without end, 22:00 uur, BBC 2 – Tien jaar zitten “onze jongens” in Afghanistan. Maar hoe kwamen ze daar, wat doen ze er eigenlijk en gaan we er ooit nog weg? Dit is aflevering één van een driedelige kwaliteitsjournalistieke serie.

Online

Vers: White Collar (S03E03), Tosh.O (S03E16).

The Daily Show: Als je acht maanden in Amerika woont, ben je volgens Jon niet langer Venezuelaans, maar Amerikaans.  Cameron Diaz is te gast want ze heeft een nieuwe film.

The Colbert Report staat geheel in het teken van 2011 (2000 and one one): A Rock Odyssey. Stephen zet zijn muziekcarrière verder, hij heeft Jack White (the White Stripes) and Florence and the Machine treden op.