AIFW: Deense trendsetters Edith & Ella combineren de seventies met pin-up

19-07-2011 16:22


Wie had ooit gedacht dat wijde seventies-broeken, gecombineerd met pin-up-stijl tops tóch modern en hip zouden kunnen zijn? Edith & Ella, het Deense merk, heeft de combinatie laten werken, en hóé. De mooiste outfits kwamen afgelopen zaterdagavond over de catwalk van de Amsterdam International Fashion Week, met veel vrolijke kleurtjes, schattige printjes en vooral heel erg veel stijl.


Edith & Ella is een high-street merk en het zou niet raar zijn als menig modemeisje straks in hun creaties loopt. De combinaties van de outfits op de catwalk waren op een goede manier vergezocht, maar oogden toch zo klassiek simpel. Een nieuwe trend die werd gespot tijdens de Edith & Ella show is de colour blocking trend gecombineerd met bruin-tinten: heel erg mooi. Bijvoorbeeld de groene strakke driekwart broek met een bruine top een felroze vestje open eroverheen, afgemaakt met nude-hakken. Ik zou zeggen: Try this at home!

Ga ook aan de slag met wijde blousejes op/in strakke onderkleding, jumpsuits met gekke printjes zoals verschillende kleuren polkadots, pin-up jurkjes, wijd uitlopende broeken in fijne stofjes en fun-tastic tassen in verschillende kleurtjes en prints. Op die manier ben je helemaal hip á-la-Edith & Ella.

Colour Blocking met bruintinten

Prachtige kapsels van Redken

Nog meer Colour blocking

De wijde, satijnen broek wordt de hit van het komende seizoen. Hier met een in de taille geknoopt bloesje

Weer een hebberigmakende outfit

Hier word je toch helemaal vrolijk van

Kleuren en prints overheersen de show op een positieve manier

Persoonlijke favoriet: de polkadot jumpsuit

Rok met seventies print + pin up stijl top = hot, hot, hot

Alle modellen en de ontwerpster (vierde van links) op een rijtje

Meer lezen van Shanna? Ze heeft ook nog haar eigen weblog.