Rondje van Pavlov’s blogback

24-08-2011 20:13

Als de brandweer In Nederland wordt er nog wel eens afgegeven op de brandweer. Dat ze niet op tijd ter plaatse zijn of men te lang wacht met beslissingen maken. Mocht jij één van die klagers zijn, misschien kun je dan beter in Rusland gaan wonen. Of het Russische bluskorps bellen zodra je stulp staat te fikken. Op dit tempo zijn ze waarschijnlijk nog eerder bij je ook…

Shooters zuigen
Gamers van weleer snakken nog wel eens terug naar de tijd dat gamen simpel was. Toen je nog gewoon een loodgieter in een tuinbroek op een paar misvormde schildpadden moest laten springen. Een blauwe egel zo hard mogelijk van punt A naar B moest laten rennen. Of een alien met een vuvuzela als neus van blokje naar blokje moest laten springen. Tegenwoordig heb je acht in plaats van twee knoppen nodig en trilt de controller uit je handen iedere keer dat je geraakt wordt. En de games zijn ook een stuk minder knuffelbaar geworden. De briljante over-actors van Smosh.com zijn ook helemaal klaar met shooters. Ze leggen je hier uit waarom.

Als Manhattan getroffen was
Dinsdag werd New York opgeschrikt door een aardbeving van 5,9 in buurstaat Virginia. Er gingen wat vazen om, de top van de Washington National Cathedral raakte beschadigd en wat bruidjes renden huilend uit het stadhuis. Boehoe. Maar wat als de aardbeving niet in Virginia plaatsvond, maar in Manhattan? Wat was er dan gebeurd? In het minste geval waren er dan maar 1.200 mensen gestorven en in het ergste geval? Dan zou de Sex and the City volgens schrijver Brian Barret weleens in radioactieve rook op zijn gegaan.

Mag ik daar wat feitjes bij?
Oh, wat houden wij toch van feitjes. Extra veel en extra zinloos, please. Wist u bijvoorbeeld dat het woord Abracadabra vroeger werd gebruikt om mensen van hooikoorts te genezen? Of dat een Zuid-Afrikaanse aap het tijdens de Eerste Wereldoorlog tot korporaal schopte? Deze en 21 andere feitjes waar niemand u ooit meer naar zal vragen vindt u in dit lijstje.

Meer brandweer, meer brandweer!
Het zijn dus helden, die brandweermannen. En niet alleen in Rusland. We maken die ego’s niet graag nog meer ginormous dan ze al zijn, maar ook in de VS lopen bikkels met blussers rond. Een voorbeeld? De held hieronder, die ondanks een directe ontploffing in zijn gezicht gewoon door blijft sprayen. En dat terwijl er zo te zien niet eens iets te redden valt. Goed, feit blijft: deze man heeft ballen van staal en zenuwen van iets dat geen gevoel meer heeft.

Tips en trucs voor despoten
In Libië lijkt het laatste uur geslagen voor Moammar Gaddafi. Tripoli is ingenomen en de rebellen zeggen 95 procent van het land in handen te hebben. Waar ging het mis Gaddafi, jij ouwe, gestoorde, maniakale, flamboyante psychopaat? Misschien had onze gekke kolonel niet zijn slachtpartijen aan moeten aankondigen, schrijft Foreign Policy. Lees daar ook de zes andere trucs voor despootjes om de Arabische lente door te komen.