Kijkbuiskansen: Israel en (eindelijk!!!) seizoen 2 The Walking Dead

17-10-2011 18:00

Tegenlicht, NED2, 21:00 uur – Vanavond gaat linksmeneer Thomas von der Dunk – die overigens een alleraardigste column heeft met onze hoofdredacteur in de Volkskrant, een Gretta Duisenbergje doen in Tegenlicht. In de ban van Israel heet de uitzending, en als we de aankondiging mogen geloven heeft dit kleine staatje alle touwtjes in handen. Ze gaan kortom de fascistische propaganda die neonazi’s vaak uitkramen een onder de loep nemen. Tegenlicht gaat met Von der Dunk ‘[…] onderzoeken hoe in Nederland het denken over Israël wordt gemanipuleerd door een machtig samenspel van politiek, geloof en propaganda. Nederland is een trouwe bondgenoot van Israël en die sentimenten zitten diep.’Een uitzending waar kortom een naar luchtje aan zit. Ronny Naftaniel, wat zegt u daar nou van?

Waar is De Mol?
, SBS6, 21:30 uur- De meeste televisie in Nederland heeft als onderwerp de Nederlandse televisie. Mensen die op televisie komen komen in nog een zestig andere televisieprogramma’s om erover te vertellen dat ze op televisie zijn. Vervolgens winnen ze een door de televisie geregelde award en mogen ze op televisie komen om daarover te vertellen, waarna de kansen op een nieuw televisieprogramma toenemen, waarover dan weer gespeculeerd kan worden in een roddelrubriek op televisie. Zelfs muzikanten komen meer op televisie dan dan ze op een podium staan. Vanavond schuift in het televisieprogramma van Johnny de Mol aan de favoriete zanger van de gehele DeJaap-redactie. Dat is Guus Meeuwis. Wij houden van Guus omdat het zo’n gezellige Brabander is die heel gewoon is gebleven en waar je veel mee kan lachen en een biertje drinken en die altijd vrolijk is, vooral dat. Als knaagdieren studentenverenigingen zouden oprichten, dan was Guus de preces, en dat waarderen wij van hem. Hij zingt gewoon hele leuke liedjes die vooral niet te moeilijk zijn maar gewoon…gezellich. Kijken dus.

Nature’s great events, NED2, 19:25 uur – Mensen die niet houden van Guus Meeuwis raden wij aan om naar de grote gnoetrek te kijken vanavond. Daar kun je zien hoe tientallen prachtige gnoe’s aan stukken worden gescheurd door vraatzuchtig roofgedierte.

Online: The Walking Dead

Zelden was een serie direct zo verslavend en spannend als The Walking Dead. Gemaakt door een topteam van spanningsopbouwers (The Green Mile, The Shawshank Redemption) was het vooral wreed dat de serie maar vijf afleveringen kende. Het wachten was dan ook op seizoen 2 en het wachten is nu eindelijk voorbij. The Walking Dead gaat over de zombie-apocalyps. Hoofdrolspeler Rick Grimes is niets minder dan fucking awesome als politieagent die gelijk een cowboy de Indianen de zombies te lijf gaat – te paard als dat niet anders kan. Verplichte kost. Wie niet kijkt, mag nooit meer kijkbuiskansen lezen. S02E01.

Ook leuk: Stephen Fry’s Planet Word. S01E04.

Vers: Dexter S06E03. Downton Abbey S02E05. Pan Am S01E04. Boardwalk Empire S02E04. Hung S03E03. How To Make It In America S02E03.

The Jonathan Ross Show S01E07, gasten: Seth Rogen, Michael Bublé, David Walliams en Coldplay