Kijkbuiskansen: Colbert for president

13-01-2012 18:00

The Breakfast Club, RTL8, 20.30 uur – Wat gebeurt er als je vijf tieners op een zaterdag in een nablijflokaal zet? En dan niet zo maar vijf tieners, maar vijf Amerikaanse stereotypen uit de jaren ’80? Een jock, een nerd, een outcast, een prom queen en een loner, in dit geval. Bekend van dat ene liedje van The Simple Minds en geregisseerd door John Hughes. Niet heel spannend, wel heel interessant.

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, SBS6, 20.30 uur – De laatste Indiana Jonesfilm, van de hand van Stephen Spielberg en George Lucas, verscheen in 2008 in de bioscoop. De film wordt gezien als voorspelbaar met suffe special effects, en verscheen in verschillende worst sequel-lijstjes. Wat deze film wel het kijken waard maakt? De miraculeuze wijze waarop Indiana Jones een nucleaire explosie overleeft.

Praatprogramma-wise kijkt u vanavond bij DWDD (Nederland 3, 19.30u) naar model Valentijn de Hingh, vroeger jongetje, nu meest stijlvolle vrouw van het jaar volgens de Elle Style Awards. En uiteraard kijkt u vanavond allemaal hoe Bert Brussen vanavond bij Pauw & Witteman (Nederland 1, 23.00u) uitlegt hoe dat nou zit met die generatiekloof tussen opiniemakers. Verder praat Ed Nijpels (VVD) over de Hollandse voorliefde voor klagen, en vraagt econoom Rick van der Ploeg zich af of de Nederlandse economie zich niet een beetje meer naar buiten moet richten.

Online: nieuwe serie met Rob Schneider en belangrijk nieuws van Stephen Colbert

Gisteren startte de komedieserie Rob, losjes gebaseerd op het leven van Rob Schneider en met deze olijke komiek in de hoofdrol. Net als in zijn films (Amsterdammers zullen Deuce Bigalow II niet snel vergeten) draait alles om genante situaties en misverstanden. Het gaat over een verstokte vrijgezel (Schneider uiteraard) die met een latina-meisje trouwt en haar familie cadeau krijgt. Hard lachen dus voor mensen die van schoonmoedergrappen houden en die een beetje racisme wel kunnen waarderen. S01E01.

Veel leuker (en dat is natuurlijk een understatement) is het nieuwe seizoen van 30 Rock. S06E01.

Vers: The Firm S01E03. Jersey Shore S05E02. The Office S08E11. Parks & Recreation S04E11. The Vampire Diaries S03E11. The Big Bang Theory S05E12.

The Daily Show: Verslaggever Wyatt Cynac vraagt zich af waarom Newt zo laat is met zijn racistische uitspraken. Ook in de VS maken mensen zich zorgen om de toon van het debat. De National Conference Of Editorial Writers vindt het tijd om een streep te trekken (zie hier). Dolly Parton (<3) is te gast en praat over haar nieuwste film.

The Colbert Report: Stephen Colbert’s advocaat is te gast om over zijn Super PAC te praten. Jon Stewart gaat zijn PAC overnemen zodat… Colbert zich kandidaat kan stellen voor de President of the United States of South Carolina (zie clip). Mike D van de Beastie Boys is te gast en hij praat over grammatica.

The Colbert Report Mon – Thurs 11:30pm / 10:30c
Indecision 2012 – Colbert Super PAC – Coordination Resolution with Jon Stewart
www.colbertnation.com
Colbert Report Full Episodes Political Humor & Satire Blog Video Archive