Delft zit in de maag met Alien docent

26-01-2012 14:00

Coen Vermeeren is lucht- en ruimtevaartdocent aan de TU Delft en hoofd van Studium Generale (SG) in de studentenstad. Nu heeft de TUD een serieus -beetje nerdy- fietsenmakers imago. Dit opmerkelijke, maar degelijke, imago raakt de universiteit natuurlijk niet graag kwijt, en de universiteit zit dan ook danig in de maag met het feit dat Vermeeren een ‘aluhoedje’ is. Hij gelooft in het bestaan van UFO’s en draagt dit, tegen de zin van de universiteit, ook steeds weer uit.

Het blijft bij zijn voordrachten en artikelen steeds onduidelijk in hoeverre de verhalen ook op wetenschappelijke bevindingen gestoeld zijn. Uiteraard moet de universiteit toegeven dat de mogelijkheid van allerlei onwaarschijnlijke scenario’s er kan zijn, maar ze is niet blij met de manier waarop Vermeeren steeds in de media verschijnt.

Vermeeren stelt dat er openlijk gepraat moet kunnen worden over UFO’s. De universiteit vindt op haar beurt dat het onderscheid tussen zijn mening en de daadwerkelijke wetenschappelijke discours te vaag blijft.

‘Grensvlak van wetenschap en fictie’

Rector Luyben verklaarde aan de stichting skepsis desgevraagd dat “dat Coen zich met Studium Generale (doelbewust) begeeft op het grensvlak van wetenschap en fictie”. Het zit verschillende groepen niet lekker hoe Coen Vermeeren zijn docentschap lijkt te gebruiken als autoriteitsclaim.

Ook binnen Studium Generale is men niet blij met de gang van zaken. Na lezingen over graancirkels, complottheorieën over de ware toedracht van 9/11 en vrije energiemachines werd een geplande lezing over het verklaren van bewustzijn Dap Hartmann van SG te veel. Hartmann zegde zijn positie in de redactieraad op.

Ongetwijfeld vinden ‘gelovers’ juist in de weerstand die er tegen de manier van uiten van Vermeeren is, extra argumenten om te vertellen dat er een complot tegen de waarheid over aliens gesmeed wordt. De kwestie krijgt dus ongetwijfeld nog een vervolg.

CC-Foto: ‘soapylovedeb