Kijkbuiskansen: Matthijs over Niets en Versailles

17-02-2012 18:00

College TourMatthijs van Nieuwkerk NLD3, 20.25 uur – Van Nieuwkerk, die drukke man die nooit interviews geeft schuift vanavond aan bij Twan Huys. Benieuwd wat de Koning van de Oppervlakkige Televisie te melden heeft. Inschatting: niets.

Zembla, Het Pensioensprookje  NL3, 21.10 uur –  Er was eens de belofte van een goed pensioen. Als je jaar in jaar uit premie zou afdragen, kon je na je 65e rekenen op een gegarandeerd inkomen. Maar wat is die belofte nog waard, nu veel pensioenfondsen gaan korten op de uitkeringen? ZEMBLA onderzoekt waarom ouderen zich belazerd voelen en jongeren vrezen dat ze hun geld in een bodemloze put storten.Duidelijk is dat de meeste pensioenfondsen in de komende jaren gedwongen zijn om te korten op de pensioenuitkeringen. De Nederlandsche Bank heeft aangegeven dat de pensioenfondsen die er het slechtst voorstaan, hun korting volgend jaar mogen beperken tot maximaal zeven procent. Maar volgens pensioendeskundige Emilie Schols is zo’n maximum niet verstandig: als vijftien procent korten nodig is, dan moet dat ook gebeuren.

Online: Versailles

Versailles is een BBC ‘drama-documentaire’ over Lodewijk XIV, de beroemdste Franse koning. Er is gefilmd in Versailles zelf en de serie is geïnformeerd door interviews met historici. Er zijn drie afleveringen (die inmiddels allemaal te zien zijn) met voor zichzelf sprekende titels: ‘The Dream Of A King’, ‘The Palace Of Pleasure’ en ‘Countdown To Revolution’. Download alles.

Vers: 30 Rock S06E07. Archer S03E05. The Firm S01E08. I Just Want My Pants Back S01E04. Jersey Shore S05E07. The Big Bang Theory S05E17. The Vampire Diaries S03E15.

The Daily Show: Jon bespreekt de meest recente haatspotjes van Santorum en Rimney. Speciaal verslaggever Larry Wilmore onthuld zijn Asian revenge conspiracy theory naar aanleiding van het succes van basketballer Jeremy Lin. Te gast is minister van Onderwijs Arne Duncan.

The Colbert Report was er niet.