Leven

Xenofilie: Surinaamse tip voor een strakkere vagina

15-03-2012 14:00

public domain, via pixabay

Een vrouw die lekker strak is van onder, welke man wil dat nou niet? In Suriname beseffen de vrouwen dat maar al te goed. Zij weten hoe je een man moet blijven plezieren zodat hij niet gaat jagen op andere vrouwtjes. Of dat ook niet gebeurt blijft de vraag, maar Surinaamse vrouwen weten wel wat ze moeten doen om zo aantrekkelijk mogelijk te blijven. Het geheim: bladeren uit de jungle. Nouja geheim… Het bestaat al eeuwenlang en er wordt nog steeds volop gebruik van gemaakt. De bladeren zorgen ervoor dat de vagina strakker wordt. Het wordt zelfs zo strak dat het lijkt of dat de vrouw weer maagd is. En laat dat nou net plezierig zijn voor de man. De vagina wordt er niet alleen strak van, maar ook droog.

En dat willen de Surinaamse vrouwen ook. “Het moet droog zijn zodat je niet rauw gaat ruiken” zegt Cornelly. Cornelly is vijftig jaar oud en woont in Paramaribo. “Het wordt gebruikt voor het reinigen van de vagina, maar het wordt vooral gebruikt om het strak en droog te maken. Als je het niet gebruikt is het allemaal zo los.” Het kan toch niet fijn zijn om seks te hebben met iemand die droog is in plaats van nat? Volgens Cornelly wordt je vanzelf wel een beetje nat als je opgewonden bent, maar het wordt gewoon niet zo heel erg nat.

Zo krijg je een strakkere vagina

Het is heel simpel. Je kookt de bladeren in een grote pan en als het goed doorgekookt is, giet je het af in een bak of emmer om vervolgens met je vagina boven het gekookte water te hangen. De damp die ervan afkomt doet zijn werk. Je kan jezelf ook met het water wassen. Als je vinger strak in je vagina blijft zitten ben je klaar. Het lijkt een wondermiddel! Mannen willen dan ook het liefst een vrouw die dit gebruikt.

Het gebruik van deze bladeren stamt af van de marrongemeenschap. Deze gemeenschap leeft vooral in het binnenland van Suriname. Tegenwoordig wordt het ook gebruikt door andere etniciteiten. Je hebt verschillende soorten bladeren waarmee vrouwen de vagina wassen, maar ze hebben allemaal ongeveer dezelfde werking. Als het ene blad niet goed aanslaat bij jou, neem je een ander soort blad. Vrouwen geven de bladeren een eigen naam, zoals ‘Kill somebody’.  Door dit blad wordt de vagina zo nauw en strak, dat de man figuurlijk het idee heeft dat hij dood gaat.

Meer nadelen van voordelen

Volgens gynaecoloog Sietaram die werkt in het Diakonessenhuis in Paramaribo zitten er meer nadelen dan voordelen aan het gebruik van deze bladeren.

Vrouwen die dit gebruiken hebben vaker last van wondjes door geslachtsgemeenschap. Door die wondjes hebben ze meer kans om virussen op te lopen, zoals het hiv-virus of het virus dat baarmoederhalskanker veroorzaakt.

Het kan ook haast niet anders, aan elk voordeel zit een nadeel. Maar ja risico’s horen bij het leven toch? Wie het eens wil proberen hoeft niet helemaal naar Suriname af te reizen, want in Amsterdam Zuidoost zijn de bladeren ook te koop.

Nikki Ruijs studeert journalistiek aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg. Onder de titel Xenofilie publiceert DeJaap stukken van studenten die op journalistieke reis in het buitenland zijn geweest.