Rondje van Pavlov’s blogback

02-05-2012 21:00

The Dark Knight Birthday
Of je sterft als een held, of je leeft lang genoeg om jezelf te zien veranderen in entertainment voor een kinderfeestje. Arme Batman, zo diep gevallen ondanks je nieuwe film.



Sorry Chris Kirkpatrick
Wat maakt een goede film? Nee beter nog, wat maakt de beste zombiefilm? Is het Tom Selleck bij een waterval? Hulkende baby’s? De moves, kleding en glimlach van Chris Kirkpatrick? Tuurlijk niet, het zijn de vrouwen in bikini!

Geen natuurwetten welkom in Waco
Dat je in Waco Texas niet hoeft aan te komen met regeltjes en federale wetten weten we inmiddels wel, maar natuurwetten en wetenschap? Bèta-knuffelbeer Bill Nye aka The Science Guy (wie kent hem niet? Video) was op bezoek in het pittoreske Amerikaanse plaatsje voor een lezing over wetenschap. Maar toen hij sprak over het feit dat de maan alleen maar zonlicht reflecteert en zelf geen licht geeft, en dus het vers Genesis 1:16 niet klopt, ging hij toch net te ver. “Ik geloof in de Bijbel,” riep een van de verstandige ouders, die ongetwijfeld ook gelooft in de technologie van televisies, telefoons en computers. Samen met andere verlichte zielen verlieten ze de zaal. Volgens de blogosfeer tekende de altijd scherpe Waco Tribune het voorval op in dit artikel, dat al heel snel van de site gehaald zou worden (lees het hier), want christengekkies dat kan niet. Stel je voor, in Waco?!

StarFox is back
Remakes zijn all the hype. Een of andere dude probeert een Portal-animatie te maken en YouTube-gebruiker rickonami maakte een HD-remake van de klassieker StarFox. En rick’s werk mag er zijn (wie spot de kleine fout in het onderstaande filmpje?). Bekijk ook zijn werk aan het intro van de NES-versie van Megaman.

Pinda’s in de Matrix
Pinda’s doen de Matrix. Geen Katjang Pedis.

Met je framboos in een Franse bunker
Nog geen vakantieplannen voor de zomer? Duik met een groep vrienden de Franse bossen in en ga op zoek naar schatten. En als we schatten zeggen, bedoelen we bunkers. Bunkers vol met schatten, zoals vintage ERC-90 pantserverkenners of Panhard VCR-trucks. Dat is toch leuker dan met een verbrande framboos in het zwembad liggen toch?

Rondje van Pavlov geeft elke woensdag een overzicht van de meest opmerkelijke blogposts, interviews, muziek of filmpjes van de afgelopen week.