Leven

Studenten in Groningen getild, zeggen studenten uit Lelystad en Emmen

03-05-2012 16:00

Raar verhaal op de website van een huis-aan-huis foldertje te Coevorden (ergens in het hoge noorden). Zevenentwintig bijbanende studenten zouden zijn getild door twee ondernemers die een callcenter uitbaten. De twee ondernemers hebben volgens de studenten geen salaris uitbetaald en de schade bedraagt 10.000 euro. Voor een student veel geld, voor een student in het toch al armoedige Noorden heel veel geld. En dan gaat het waarschijnlijk ook nog om hbo-scholieren, aangezien ze uit durpen als Meppel, Hoogeveen, Emmen, Steenwijk en zelfs Friesland en Lelystad (tsja, Lelystad…).

Kan gebeuren. Fraudeurs genoeg in Nederland en geen makkelijker slachtoffer dan de onwetende student. Alleen ontkennen de twee met naam genoemde ondernemers elke vorm van fraude. “Ze hebben alles gekregen waar ze recht op hebben. Alles is tot op de laatste cent betaald. We hebben de afgelopen jaren met zeker achthonderd studenten gewerkt. Als er dan een groep van 27 ontevreden is, dan valt dat enorm mee”, laten de twee directeuren weten.

Toch hebben de studenten inmiddels juridisch advies ingewonnen (wat dat dan ook mogen zijn), aangetekende brieven verstuurd en natuurlijk de morele teelvisieconsumentenkompassen Kassa en Radar ingeschakeld (jammer dat Ook Dat Nog niet meer bestaat).

Koude douche
Vreemd. Je zou denken dat een béétje directielid dan nogmaals kijkt in de loonadministratie of alles wel goed is gegaan. Aan de andere kant: als het waar is dat de directie inderdaad al honderden studenten jaren lang zonder ontevredenheid heeft betaald is het opmerkelijk dat nu ineens zevenentwintig stuks studenten zeggen geen geld te hebben ontvangen.

We zijn benieuwd of Tros Radar een koude douche gaat uitdelen of dat de studenten/scholieren uiteindelijk bakzeil zullen halen.