Mijn lieve kankerhond

18-09-2012 18:00

Komend weekend niets te doen? Dan ga je toch lekker knutselwerkjes kijken op de HKU? Vrijdag en zaterdag presenteert een nieuwe lichting afgestudeerde beroepsknutselaars van de faculteit Kunst, Media & Technologie hun eindexamenwerk.
EJECT 2012 is de overkoepelende titel waarin van alles te zien zal zijn op het gebied van games en interactie, animatie, muziek en geluid, cross-mediaproducties en documentaires.

Op de website van de HKU zijn al verschillende werken te bekijken, zoals het e-shirt Woven,  een animatie over een eenzame robot maar ook de documentaire “Mijn lieve kankerhond” van Marinka de Jongh.

Deze jonge filmmaakster heeft het al ver geschopt. Haar documentaires “Zendstrijd” en “Game play” werden uitgezonden door Hollanddoc 24 en haar film “De Neger van Terneuzen” werd geselecteerd voor Film by the Sea.

Ook Marinkas afstudeerfilm “Mijn lieve kankerhond” gooit hoge ogen: de film zit bij de officiële selectie van het Nederlands Filmfestival 2012. Niet slecht, voor een knutselprof!

Trailer Mijn lieve kankerhond
Bron: Marinka de Jongh