Studenten Wageningen University maken Student Street View

19-09-2012 18:11

Tijdens de introductieweek hebben de eerstejaars van Wageningen University, onderdeel van Wageningen UR, ‘s werelds eerste Student Street View gemaakt, een facebook app waarmee studenten en studiekiezers de campus op een interactieve manier kunnen verkennen.
Uitgerust met smart phones vormden zo’n 1000 enthousiaste studenten een lint van vijf km door drie gebouwen en elf verdiepingen over de campus. Na het startsignaal namen ze allen een foto vooruit en een achteruit. Zo werden binnen een kwartier honderden foto’s gemaakt. Deze zijn samengevoegd in een unieke Facebook-applicatie.

Wie in de Facebook-applicatie virtueel uit de bus stapt, klikt zo over de campus, door de onderwijsgebouwen Forum en Leeuwenborch en het sportcentrum de Bongerd. Onderweg kom je in collegezalen, PGO ruimtes, PC-zalen en laboratoria tegen, en zie je waar studenten en medewerkers lunchen en koffiedrinken en ontmoet je de studentensportverenigingen die hun sport presenteren.

Wageningen University wil met nieuwe manieren toekomstige studenten een realistisch beeld geven van de opleiding waar ze voor kiezen. Met deze Student Street View hebben studiekiezers de mogelijkheid om de plek waar ze de meeste tijd van hun studieperiode zullen doorbrengen alvast te verkennen. De foto’s kunnen gedeeld worden via social media zodat ook vrienden en familie de campus kunnen zien.

Bron: