DeJaap mediawatch: Hafid Bouazza over bijna doodgaan aan drank & drugs

23-09-2012 15:59

Vandaag in de zondagse DeJaap-mediawatch, wederom: wat u beslist moet lezen in het Parool van dit weekend. Het Parool leest u sowieso niet, want sociaal-democratisch Amsterdams clubblad voor grachtengordelaars boven de 103, doordeweeks zo dichtgetikt oud links politiek correct dat zelfs een pretgazet als De Morgen er nog scheel van gaat kijken, maar met dagelijkse column van Theodore Holman dus okee. Daarom heeft ondergetekende het weer even voor u gelezen (op de iPad uiteraard, stelletje kleffe oud mediale jammernostalgisten, papier is vies en stinkt). Wat resulteert in de volgende snoeihard rockende quotes van schrijver Hafid Bouazza die door Tom Kellerhuis wordt ondervraagd over zijn beruchte en doorgaans gulzige alcohol- en middelengebruik:

Toen ik, eenmaal weer op de zaal, bijkwam, lag er naast mij een Marokkaanse man van wie ik knettergek werd. Hij had het de hele tijd over Allah. Hij zei tegen mij: ‘Ik weet heus wel wie jij bent en dat je niet in Allah gelooft.’
Zijn dochter kwam langs, zo’n vrouw met een hoofddoek. Om het nog erger te maken: wie komt er opeens binnen? Fatima Elatik. Ik dacht: nu ben ik echt dood en zit ik in de hel. Ik heb meteen de gordijnen rond mijn bed dichtgedaan.

Wat heb jij tegen haar?

” Ik vind Fatima Elatik de belichaming van alles wat er mis is met de islam in Amsterdam. Ontzettend schijnheilig.”

[…]

” Mijn moeder dacht dat ik Allah weer zou vinden. Mensen denken dat als je geconfronteerd wordt met je sterfelijkheid, je zo bang wordt dat je ineens weer in een hogere macht gaat geloven. Geen enkel moment. Het kan me geen reet schelen.”

[…]

[Mijn eerste fles wijn dronk ik als student met kloppend hart] ” Want ik dacht: Allah gaat me straffen. Ik was nog niet van mijn geloof af.”

[…]

” Het was funest dat er zo’n angst bij me is geplant voor een boze god. Het heeft met het overwinnen van een essentiële angst te maken: de angst voor de dood. Dat er na de dood niets meer is. Ik ben er van overtuigd dat er niks is.

Kortom: gewoon even lezen die Amsterdamse courant. Op de iPad via de app kost ‘ie anderhalve euro maar als u nu de (gratis) app installeert krijgt u de eerste drie couranten helemaal gratis.