De Myra: Puur en eerlijk

19-12-2012 17:22

De komende jaren worden de waarschuwingen op sigarettenpakjes in de EU nog groter/gruwelijker en mogen smaakstoffen zoals menthol niet meer de smaak van tabak verbloemen. Eindelijk, een aanpak die dit product het stempel ‘puur en eerlijk’ van de AH zal verdienen. Excellent zelfs. Maar waarom stoppen bij tabak?

Ook alcohol wordt vaak gemengd met dingen als druiven, gerst/hop of vruchten uit de breezerboom. Dat soort ongein verhult ook slechts de smaak van het oorspronkelijke product. Dat is niet eerlijk. Sterker nog: dat is de boel mooier maken dan het is! De consument voorliegen! Verbieden die troep!! Ik wil naar-pure-alcohol-smakende-alcohol bij mijn naar-tabak-smakende-tabak! Oh, en grote foto’s van Andries Knevel op de flessen (immers: hoe meer je drinkt, hoe groter de kans dat je per ongeluk met Knevel in bed beland).

Exact dit betoog riep ik al in de jaren ’90 en de fastfood industrie heeft gelijk gehandeld. Sinds 2001 zijn alle fastfood producten in dergelijke ketens volledig gevrijwaard van ook maar enige smaak. De weerzinwekkende, schokkende plaatjes komen in de vorm van klanten voor u in de rij.

Opvallend is overigens dat wanneer men alle smaakstoffen verwijderd uit UNOX-producten, er exact dezelfde ranzige voorgekauwde illegale troep overblijft.

Over de smaakstoffen in Dinand Woesthoff heeft de EU nog geen uitspraak gedaan. (Dat kunt u wel doen.)