Leven

Meisjes zien jongens als LEGO en dat is goed

16-01-2013 18:39

Jongens, maak je geen illusie. Tot pakweg je 20e ben je niets meer dan een LEGO-pakketje. Een verzameling eigenschappen waar nog aan gesleuteld kan worden. Je bent te fine-tunen tot een ideale wederhelft. En daar moeten we blij mee zijn. 

Er kan van alles mis met je zijn. Verkeerde kleding. Een baantje dat niet bij je past. Je woont niet in de juiste stad of in de verkeerde straat. En totdat een meisje een vrouw is geworden doordat haar hart eens finaal in parten is gescheurd en ze de grote illusie over de ware verloren heeft, gaat ze wat aan jouw mankementen doen. En het is jammer dat het fine-tunen dan ophoudt.

Dus, lieve en jonge lezer, verbeeld je alsjeblieft niets. Als jij alleen nog maar hemden en jasjes wil dragen, dan kan je dat mooi vergeten. Je bent namelijk verliefd. Dus draag jij straks ook een Adidas-vestje en V-halzen. Of andersom. Dat kan ook.

Leg je alsjeblieft neer bij dit goed-bedoelde fine-tunen. Neem die emotionele verwijten ook serieus. Probeer je eens aan te passen. Luister naar elk verwijt, naar elke suggestie en besteed zelfs aandacht aan al die subtiele hints. Ze zegt het immers niet voor niets.

Door meisjes die zich tegen de jongenszaak aan bemoeien, krijgen we dit, beste lezers. Jongens groeien op met het idee dat ze altijd alles kunnen worden. Zoals een burgervader, die plaatjes gaat draait in de Trouw. Dat is iets wat we met z’n allen heel erg moeten willen. DJ Eberhard. DJ Eberhard for president.

64227_505898999449352_924485314_n