Weten & Tech

Politie verspreidt hoax over inboedelverzekering op Twitter

01-02-2013 13:07

Wist u dat indien u aangeeft op social media dat u met vakantie bent of even weggaat, uw inboedelverzekering niet van kracht is? Nee? Dat is dan ook niet waar, maar toch maken verscheidene politie-accounts melding van dit ‘feit’.

In Den Haag twitteren de accounts van het Politiebureau Beresteinlaan en de Wijkagenten in Moerwijk er lustig op los en melden zij de opmerkelijke -niet bestaande- verzekeringsclausule.

Geen antwoord op vragen

Uiteraard leidden de meldingen gisteravond vervolgens tot hilariteit en enige verontrusting. Ook andere politie-accounts bleven met vragen zitten, maar vooralsnog blijft een antwoord van degene die de tweets verspreidde uit. Eng allemaal, dat Social Media!

Andere politiemedewerkers waarschuwen juist voor hoax

Andrea Prins, ‘buurtregisseur’ in Amsterdam roept op de hoax niet te verspreiden, maar wat moet je als eerzaam burger als het juist haar politiecollega’s lijken te zijn die melding doen van deze verzekeringsconstructie?

Update: Onbedoeld getweet

Melding van gehackte of ‘nep’accounts in 3..2..1…
Nee, toch niet, Politiebureau Beresteinlaan noemt haar berichtgeving nu ‘onbedoeld onvolledig’. Wat de berichtgeving dan volledig zou maken, is nog niet bekend.

Update 2: ‘niet meer van toepassing’