Humor

DIT IS EEN NLALERT BERICHT VAN UW OVERHEID

04-02-2013 11:59

Hallo, hallo landgenoten. Hier uw overheid via Radioo Oranje den telephoon. Heden vandaag testen wij de geschiktheid van uw telephoon op den ontvangst van NLalert. Middels deze duivelsche nieuwerwetsche vorm van communicatie kunnen wij wellicht op den duur het luchtalarm van de Bescherming Burgerbevolking vervangen want er zijn toch geen Russen meer zullen we maar zeggen.

Er is echt wel een klein probleempje: NLalert ondersteunt de techniek van Apple nog niet Apple ondersteunt de techniek van NLalert nog niet. Om maar eens wat te noemen.

Ook alle mobiele telefoons van na 1999 zijn nog niet geschikt voor ontvangst van NLalert.

Heeft u een telefoon waarvan de SMS-toon als volgt (klik) klinkt, dan zit u goed. Heeft u een SMS-toon die klinkt als een subtiel piepje dan kunt u nog geen gebruik maken van onze NLalert-machinerie.

Wat te doen?

Wat te doen als uw mobiele telefoon niet geschikt is voor NLalert? Raak niet in paniek. Begeeft u zich zo spoedig mogelijk en onverwijld naar een plaatselijk PTT-postkantoor en vraag daar een huurcontract aan voor een T65-toestel of gelijke.

LET OP! Niet alle toestellen met druktoetsen zijn reedsch geschikt. Wij raden u aan bij voorkeur een toestel met draaischijf aan te schaffen.

Ga vervolgens als volgt te werk: toets of draai het nummer 0705151 (twee gulden vijftig per minuut) voor contact met uw overheid. Spreek uw telefoonnummer (let op de omnummering en de 1 voor uw oude nummer) en sluit af met een hekje.

De overheid zal u bnnen zes weken terugbellen om een afspraak met u te maken voor de installatie van het NLalert-pakket.

Dit state of the art pakket bestaat uit een raderwerk met houten onderdelen en is reeds goedgekeurd door de Bond van Huisvrouwen en in de Consumentengids van oktober 1973 jongstleden als “Beste Koop” bestempeld.

Wij danken u voor uw begrip.

Met vriendelijke groet,
Uw overheid, die er ook in 1799 helemaal voor gaat.