Nieuwe muziek: nu met beeld

04-02-2013 14:00


Snoop Lion – Lighters Up ft. Mavado, Popcaan

Het is duidelijk wie de nieuwe inspirator van Snoop Lion/Snoop Dogg is. Heel veel rook, zelf in te vullen wat, get high with me en vrede op aarde. Overigens wordt Snoop Lion in het begin van het liedeje gewoon Snoop Dogg genoemd, maar dat maakt het liedje niet minder liefdevol. Put your lighters up!

Bingo Players ft. Far East Movement – Get Up (Rattle)


Circuleert al eventjes, maar dat maakt hem niet minder leuk. Hij doet zowel qua clip als qua deuntje denken aan Where’s Your Head At van de Beastie Boys. Maar zeker qua clip. Een stel duivelse eenden demoniseren straattuig. Hard tegen hard. Verder vooral erg dansbaar.

Imagine Dragons – Radioactive


Poprock met een dubstep-gevoel. Of dubstep met een poprock-gevoel. In ieder geval het tempo van dubstep, maar dan minder dansbaar. In ieder geval erg fijn luisterbaar en een fijn clipje. Een hanengevecht met muppets.

Solange – Losing You


Nee, het is nog geen zomer en ja, aan het eind van de week hebben we weer een aangepaste of eigenlijk inmiddels normale dienstregeling. Maar goed, Solange heeft nou eenmaal een fijn zomers liedje. Hopelijk komt ze binnenkort met een nieuwe single voor in het zonnetje.

Dizzee Rascal – Bassline Junkie


Maatschappelijk verantwoorde muzikant, die Dizzee Rascal. Don’t need no speed or heroine. Of iets anders. Gewoon een bassline.

Flo Rida – Let It Roll (Keith Apicary video)


De alternatieve clip voor Flo-Rida’s Let It Roll.