Geen band voor mensen met een zwakke blaas

06-02-2013 17:00


Ram hard, compromisloos en goor, Honeys van Pissed Jeans is het perfecte recept om na een lange werk dag al de frustratie van je af te schreeuwen. Honeys is inmiddels al weer het vierde album van het kwartet uit Pennsylvania waarop de band in twaalf nummers een veelvoud aan ergernis van zich af spuugt. Rake, vieze en ruwe posthardcore en noiserock die aan The Jesus Lizard en The Birthday Party doet denken, maar ook Cop Shoot Cop in de ruigste momenten.

Zwakke blaas

Geen band voor jongetjes en meisjes met een zwakke blaas dus, eerder rock voor zware shag kauwende mannen en vrouwen die hun biefstuk het liefst nog rauw aan de koe eten en hun koffie door hun linker neusgat naar binnen slurpen. Punk, zoals punk ooit bedoeld was; confronterend en direct, zowel in woord als in geluid. Een weerspiegeling van de ellende van het dagelijkse leven, vooral te herkennen in nummers als Health Plan en de opener Bathroom Laughter of You’re Different (In Person). Maar ook komt Peter Pan even om de hoek kijken, met name in afsluiter Teenage Adult.

Wellicht een titel en track die het meest op de band zelf slaat, want ondanks dat het kwartet inmiddels negen jaar aan de wegtimmert en de dertig nadert of wellicht al is gepasseerd blijft de Pissed Jeans een jeugdige energie, boosheid en drang voorwaarts behouden. Een drang die, opvallend genoeg, bij veel jongere bands nu lijkt te ontbreken.

Honeys komt 10 februari uit bij Subpop en is te verkrijgen via Konkurrent en de betere lokale platenzaak.