Kunst

Stem op Ramses Shaffy kunstwerk

06-02-2013 14:00

Het metrostation Vijzelgracht zal een kunstwerk krijgen wat geïnspireerd is op de grootste kunstenaar van Amsterdam: Ramses Shaffy. Drie kunstenaars doen nog mee in de kunst-wedstrijd van AVRO’s Opium. Maar één kunstwerk is echt héél gaaf. Dat moet winnen. We hebben nog iets meer dan 2 weken. Let’s do this!

Op 23 februari wordt de winnaar bekend gemaakt en weten we wat deze kunstverkiezing heeft opgeleverd. Maar kijk eerst even naar dit ontwerp, hoe geweldig het is. Kara-fucking-oke met teksten van Ramses Shaffy. maar dan zonder muziek.

Ik weet niet hoe het met de rest is, maar ik heb nu een liedje van Ramses in mijn hoofd. Dat is fijn. Dit kunstwerk maakt elke liefhebber van de muziek van Ramses gelukkig – en aangezien iedereen liefhebber van de muziek van Ramses is, wordt iedereen er gelukkig van.

Er is alleen één probleem. Het ontwerp van Yuri Veerman heeft tot nu de minste stemmen gekregen. Minder dan een quasi-portret en een pseudo-portret met stadsachtergrond.

Stemmen moet doe je dus hier. Op het ontwerp van Yuri. Aanstaande zondag organiseert hij trouwens een echte karaoke-avond en dat is daar.