Punkband in Stedelijk Museum

28-02-2013 16:00

Donderdag 7 maart geeft het Stedelijk Museum de avond aan de jongeren. De jeugdige medewerkers, die vaak als bijbaantje onder meer rondleidingen geven in de badkuip het museum, hebben het label ‘Blikopeners’ en organiseren nu een speciale tentoonstelling. Eregast is David Bade (1970, Curaçao).

De huidige tentoonstelling van Mike Kelley gaf de Blikopeners (15 t/m 19 jaar) inspiratie voor deze avond. De avond zal draaien om het ‘ontstoffen van de realiteit’. Bezoekers krijgen een speedtour door het museum, kunnen worden getekend door een karikaturist en mogen letterlijk een ander masker opzetten. Er is improvisatietheater en de avond wordt afgesloten door de Amsterdamse punkband The Don’t Touch My Croque-Monsieurs.

David Bade opent de avond. Zijn werk wordt omschreven als grillig, humoristisch en kleurrijk. Bekijk hier zijn werk op zijn blog.

De jongeren van het museum werken ook mee aan het project Stedelijk voor de Klas, waarin ze lesgeven in het voortgezet onderwijs over de videokunst van de collectie.

De kosten voor de avond: ‘gratis met een geldig entreeticket’. Mag u zelf uitvogelen wat dat betekent.