Leven

Monopoly-editie voor Utrecht

06-03-2013 17:00

Na Amsterdam, Londen, Suriname en zelfs Nijmegen en Amersfoort, zal Utrecht binnenkort ook haar eigen Monopoly-spel krijgen. Er komt een eenmalige, exclusieve oplage en de opbrengsten gaan naar een goed doel: Stichting Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis.
Daar zijn we bij ThePostOnline wel fan van: goede doelen die niet zomaar het handje ophouden, maar met een plan komen om geld binnen te halen. Je hebt enige verantwoordelijkheid als goed doel om zichtbaar te zijn, zodat bekend blijft of wordt waarom je bestaat en dat er in de beschermde vinex-wijken niet al te veel gezeurd mag worden.

Tel daarbij op dat het project waar dit spel voor gemaakt is MRI-scan’s voor te vroeg geboren baby’s wil, zodat ontwikkelingsachterstanden bij die kinderen verholpen worden. Onderstaande foto is zo hartverscheurend; daar kan zelfs Gert-Jan Verbeek die een rotdag heeft – of Maarten van Rossem op een willekeurige dag – niet op haten.

ANP-1000_992002

Hier is de site van dit prachtige initiatief te vinden. Via deze link zie je welke editie’s er van Monopoly gemaakt zijn.