Leven

Bier drinken doe je met mannen

07-03-2013 19:00

Er bestaat geen academische graad voor bierdrinkers. Een gebrek, want aan bier drinken kan een mens hele studies wijden. Aan bier drinkende mannen ook. Speciaal voor datende dames: een lesje bierpsychologie van de koude grond, gebaseerd op een geheel niet representatief steekproefje en, eh, op niets anders dan observaties en interpretaties…

De Heinekenman

Dames, deze man is vrij herkenbaar. De Heinekenman let niet op de tap, bestelt meestal gewoon hetgeen er is, en het is dus van belang in de buurt te blijven: dan ben jij hetgeen dat er is. Verder heeft hij nog geen tijd genomen een eigen smaak te ontwikkelen, keuzes te maken en houdt hij niet van (moeilijk) gedoe. Wie weet zit er veel potentie in deze man, maar dan moet hij eerst de puberteit maar eens ontgroeien.

De Palm-drinker

Amberbier is vrouwenbier. De man in kwestie tegenover u zou dus homoseksueel kunnen zijn (tip: navragen via een grapje is het meest effectief en tevens het minst schadelijk). Mocht het in deze kwestie zeker om den hetero-man gaan, waak dan voor het volgende. Palmbier is niet lekker, amberbier wel. De palmdrinker wil graag laten zien net iets anders te doen en durven, maar heeft er weinig verstand van. Echte amberbierdrinkers (spaties niet van toepassing) kiezen voor De Rijck (brouwerij de Rijck vindt u hier, ook een goeie tip voor een date, mits u al aan een gezamenlijk overnachting toe bent uiteraard).

De laffe drinker

Het is vrij simpel: de leffedrinkers zijn saaie mannen. Niet eens mijn oordeel, maar die van mede bierdrinkende mannen zelf. Verander de e in een a en je hebt de laffe drinker. Deze man laat zich er op voorstaan geen Heinekenman te zijn en doet alsof hij geen simpel tapbier drinkt, terwijl iedereen weet dat leffe gewoon op tap verkrijgbaar is. Drinkt altijd hetzelfde en bij deze man weet je dan ook dat de komende dertig jaar elke dag hetzelfde zal zijn. Wilt u meer avontuur, dan raad ik u aan het glas snel te ledigen en te vertrekken.

De Brugse Zot-man

Deze man heeft al het een en ander ontdekt in de wereld. Snapt dat bier net als vrouwen een luxe product is waar je aandacht aan moet besteden. Wil dat graag, wisselt ook soms af, zowel met bier als met vrouwen. Een flirt, daar staat deze man om bekend.
Er is overigens wel onderscheid: als deze man niet afwisselt na de Brugse Zot, maar een tweede en een derde bestelt: dan treft u de voorzichtige man. Treedt wel buiten kaders, durft een beetje anders te zijn, maar houdt dan weer vast aan hetzelfde. Weet u de juiste snaar te raken, dan komt na de flirt zijn zachtheid boven. Wel doet u er goed aan zijn aandacht vast te houden, een fraai decolleté kan daarbij behulpzaam zijn. Meeste Brugse Zot-drinkers zijn de zogeheten ‘borstenmannen’.

Duvel in een doosje

De Duvel, niet voor niets een van de karakterbieren genoemd, is voorbehouden aan de filosoof en levensgenieter. Dat zijn de mannen die gewend zijn om meerdere glazen te ledigen binnen kort tijdbestek. Ze drinken snel maar zijn daardoor ook sneller los. Zonder Duvel is deze man bescheiden maar hij heeft bijzondere ideeën, is emotioneel ontwikkeld en heeft uitgebreide kennis, die hij na voldoende flesjes graag etaleert. Is iemand met wie je zowel kunt praten als naar wie je kunt luisteren. Oh, en wel een tip: probeer zijn tempo met dit zware bier niet bij te houden. Gaat je hoe dan ook niet lukken.

De Karmeliet drinker

Licht bier om te zien, zwaar om te drinken. Het prachtige glas graag heel laten. Het typeert ook zijn karakter: het is een man met een stevige persoonlijkheid, maar ergens kwets- en breekbaar. Geniet langzaam maar met volle teugen, die kwetsbaarheid komt echt wel boven. Deze man draagt net als de Karmeliet een belofte in zich. Welke, dat moet u zelf maar zien te ontdekken.

De St. Bernardus Abt-genieter

Dames, u heeft goud in handen. Werkelijk. Dit is een kenner, een levensgenieter en zelfs nog eentje met een eigengereide smaak. Hij weet dat de West-Vleeteren – hoewel zeer smaakvol – toch gehypt is en maakt liever zijn eigen keuze dan met de stroom mee te gaan. U heeft de man gevonden die kan kiezen, weet wat hij wil en van ‘exclusief’ houdt. Vasthouden en niet meer laten gaan!

Kiki Bakker drinkt graag speciaal bier en doet daarom alsof ze er verstand van heeft. Verder hoopt ze dat op deze manier vrouwen meer van bier gaan houden.

Foto: ANP