Kunst

Exclusief: de Facebookmeisjes van Daan Samson

‘Vanitas 2013 – Het Nieuwe Pronken’

Aardige geste van welvaartskunstenaar Daan Samson, artist in residence bij ThePostOnline. Onlangs spraken wij hem over zijn nieuwste foto: ‘Vanitas 2013 – Het Nieuwe Pronken’. Wederom een samenwerkingsproject tussen Samson en fotograaf  Jeronimus van Pelt, geëxposeerd in het Stedelijk Museum van Zwolle.  Nu mogen we de foto exclusief aan u laten zien. Samson: “De smoothiemaker ‘Magimix Le Duo Plus’ bijvoorbeeld, die zorgt alledaags voor de hóógst mogelijke rendementen tijdens het centrifugeren van fruit. Van verspilling zal er geen sprake zijn.”

Bloemstukken, vissenkoppen en sexy keukenmachines

In de 16e eeuwse keuken van het Stedelijk Museum Zwolle liet de welvaartskunstenaar een pronkstilleven verrijzen; een zogenaamde vanitas-compositie vól bloemstukken, vissenkoppen en sexy keukenmachines. Foodprocessorgigant Magimix sponsorde het event, Van Pelt legde het vast.

“De museumkeuken leek mij daarom dé locatie om een botsing te laten plaatsvinden tussen de ‘ingetogen waarden van weleer’ en de exhbitionistische waarden van vandaag de dag. Via Facebook heb ik twee frisse meiden kunnen traceren. Dit tweetal is uitgenodigd bovenop de pronktafel te kruipen die vlak voor de schouw was uitgestald. Op een zéér knappe manier hebben de meiden geposeerd.” vertelt Samson in het interview wat Bas Paternotte met hem had. Het hele interview kun je hier teruglezen.

TPO_VANITAS 2013_DaanSamson (Photograpy JeronimusVanPelt) (1)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.