Jamsessies in North Sea Jazz Club

04-04-2013 14:00

Muzikaal of niet, iedere tweede woensdag van de maand moet je vanaf nu vrij houden. In de vorig jaar geopende North Sea Jazz Club, inderdaad, net zo jazzy als het festival, vindt dan een jamsessie plaats. Een klassieke: ook muzikaal getalenteerd muziek mag het podium op om mee te doen.

Vocale sessies

Nederland heeft een enorm bloeiende jazzscene. Naast de usual suspects als Wouter Hamel en Alain Clark is er nog bijzonder veel meer te vinden. Bijvoorbeeld Fridolijn van Poll. Augustus vorig jaar vierde Fridolijn haar verjaardag met een jamsessie in de North Sea Jazz Club. Tot diep in de nacht gingen zangeressen als Qeaux Qeaux Joans, Kris Berry, Celine Cairo en Jula Aimée los. Ze werden bijgestaan door muzikanten als Gideon van Gelder en Rory Ronde. Een traditie is geboren, de vocals sessions zijn een feit.

Ook woensdag 10 april treedt Fridolijn weer op. Een fijne soulsessie samen met Amber Gomaa. Na een uur stevige soul is het podium voor (on)bekend aanwezig talent. Erg fijn voor de soul- en jazzliefhebber. Ouderwets jammen.

Amber Gomaa verwierf haar faam door de achtergrondzang te doen bij artiesten als Alain Clark, Syleena Johnson en Ryan Shaw. Ondanks dat ze de strenge toelating voor de Berklee School of Music haalde, is ze toch in Amsterdam gebleven. Waarom ze is toegelaten, gaan we woensdag horen.