Verwarrend weer in Brussel-Zuid

19-04-2013 13:00

Het wordt weer warmer. De sociale media staan er vol mee en de eerste weinig ondersteuning-biedende plastic teenslippers zijn gespot. Zelfs het lelijke Brussel-Zuid moet er aan geloven.

De Belgen zijn in de war. De ene dag regent het alsof de hemel al een jaar niet gepist heeft, de andere dag kan je zonnen in je zetel. Dit wispelturige weer heeft een verwarrend effect op de Belgen. Waar de een rondloopt op plastic teenslippers en gebloemde zomerjurkjes, draagt de ander nog steeds een wollen winterjas en gebreide sjaal.

Brussel-Zuid.

De zon kan toveren en doet zelfs het aftandse Brussel-Zuid mooi lijken. De straten zijn zonnig, de plastic stoelen staan aan de straat en zelfs de shag rokende mannen met dikke rupswenkbrauwen trekken massaal de straat op. Gezelligheid alom.

Ook het verslaafde volk rondom het Zuidstation geniet met volle teugen van de eerste zonnestralen. Het goedkope bier hoeft bijvoorbeeld minder rijkelijk te vloeien, omdat door de zon het gewenste effect al sneller bereikt wordt. Daarnaast lijkt het wel of alle junks uit heel Brussel zich ineens bij het Zuidstation verzamelen. Ze rukken uit in groten getale.

Maar al deze junks, zwervers en andere tandlozen moeten natuurlijk ook ergens plassen. Zeker na al die liters lauwe pils en hoofdpijnwijn. Dus waar gaan ze met z’n allen plassen? Juist. In de openlucht-pisbakken recht naast de uitgang van het station. Dit, in combinatie met de felle zon, voorziet het station met een nog penetrantere pislucht dan die er al hing.

Brussel-Zuid in de zon is als cupcakes-schijtende pony’s en een regenboog van skittles; een beetje vreemd, maar wel lekker.