London Calling: Palma Violets

24-04-2013 12:00


Nog een maandje. Dan vindt de eerste London Calling van 2013 in Paradiso plaats. Het festival staat bekend om onbekende bandjes die een jaar later vaak hoofdpodia van de toonaangevende festivals betreden, denk daarbij aan namen als The XX, The Libertines en The Kooks. ThePostOnline licht komende weken de meest veelbelovende acts uit. Deze week de headliner van vrijdag: Palma Violets.

Het eerste album is pas een paar maanden uit, maar nu is Palma Violets al uitgeroepen tot de een van de toppers van 2013, althans, als we de BBC moeten geloven. Het viertal is namelijk nu al genomineerd voor BBC Sound of 2013. Wat platenlabel betreft doen ze best wel redelijk, ze staan namelijk onder contract Rough Trade Records. Een platenlabel waar onder andere The Strokes en Arcade Fire hun nummers uitbrengen.

Met hun debuut 180 levert het Britse Palma Violets een hele fijne indie plaat af. De liedjes luisteren stuk voor stuk goed weg, zonder echt oppervlakkig te worden. Volgens onze bronnen doen ze het live minstens net zo goed als op de plaat. Helemaal geen hoge verwachtingen dus voor deze jonge honden uit de UK.