Muziekmoment week 20

13-05-2013 10:00

Komende week staan er weer een paar mooie releases op stapel. In verband met bomen en een bos en het niet meer zien, zet Cedric van der Ploeg in Muziekmoment de beste releases op een rijtje. Dit keer: Primal Scream en Garrett Lebeu.

Primal Scream – More Light

A1TwfgbkkLL_AA1500_
Genre: rock
Met het album More Light zet Primal Scream zich weer helemaal op de kaart. Na een afwezigheid van vijf jaar was het tijd voor het tiende album van de Schotse band, die inmiddels 26 jaar bestaat. More Light is, als je luistert naar het eerdere werk van Primal Scream, een harde plaat. Af en toe hoor je de soul terug waarmee de band in het verleden veel succes had, maar toch is er gekozen voor een wat duistere sfeer, die fantastisch wordt neergezet. More Light is een album waar je voor gaat zitten, benen omhoog en ogen dicht.

Garrett Lebeau – Rise to the Grind

Screen-Shot-2013-02-07-at-2.40.35-AM
Genre: singer-songwriter/blues
Rise To The Grind is het debuut van zanger en gitarist Garrett Lebeau. En niet zomaar een. Een opvallend sterke eerste plaat, met een leuke mix van jazz, blues en folk. Je zou deze plaat kunnen vergelijken met werk van Amos Lee, maar dan met een iets meer bluesy sound. Daarnaast heeft zijn stijl ook weer iets ‘ouds’. Lebeau heeft een fijne, ontspannen stem, blijft cool en overdrijft helemaal niet. De heerlijke gitaarsolo’s die Lebeau produceert maken de plaat helemaal af. De perfecte plaat voor op de zondagmiddag.

Cedric van der Ploeg (enorme muziekliefhebber) zet elke week de beste releases voor je op een rij.