Cult

LIVE: Limes030 – De (on)macht van cultureel en creatief Utrecht

26-05-2013 15:29


De alternatieve stream vindt u hier.

Waar gaat het mis met cultureel Utrecht?

Groots en meeslepend verloor Utrecht de race om de titel Culturele Hoofdstad van Europa in 2018, terwijl de stad toch boordevol creativiteit en cultuur zit. Maar waar gaat het dan mis? Een groep culturele ondernemers denkt het te weten: samen stichtten ze het Utrechts Verbond en presenteren ze tijdens Limes030 hun manifest. Subsidie hoeven ze niet eens, ze zijn op zoek naar ruimte en nieuwe regelgeving; juist om te kunnen ondernemen. Daar zou de gemeente een partner in moeten zijn, en niet alleen voor culturele organisaties en ondernemingen.

Manifest Utrechts Verbond

Naast een viertal kopstukken uit het Utrechtse culturele speelveld, zoals cultuurwethouder Frits Lintmeijer, Vrede van Utrecht voorman Peter de Haan, directeur Hanneke Bouwsema van Cultuurpromotie Utrecht en ‘Utrecht viert 2013’ programmaleider Thomas Nova, is er vertegenwoordiging van het Utrechts Verbond in de persoon van Marlies Timmermans, directeur van Poppodium EKKO, die samen met Cult Dealer Enzo, van de Domme, VechtclubXL en Vers Vermaak de basis legde voor het manifest.

En Jeroen Weghs komt ook!

Tot zover cultuur. Hoe werkt de gemeente en de huidige regelgeving nu wel of juist niet voor horeca-ondernemers in de stad? Sociaal-cultureel expert en trendwatcher Thimon de Jong en Sidney Rubens, eigenaar van restaurant Brass en initiator van Strand Oog in Al mengen zich in de discussie.

Plus: een optreden van ThePostOnline’s Jeroen Weghs.