Media & TV

De Harde Kaft: voor al uw graphic novels

30-05-2013 10:00

Het is fijn als je iets mist in je leven, of op het internet, en dat is er dan ineens. Joost Bastmeijer was in New York en kocht een stapel graphic novels, ook wel beeldromans genoemd. Strips. Comics. Eenmaal terug in Nederland kwam hij tot de conclusie dat er geen Nederlandse website is om je te bedienen van je ‘dagelijkse shot graphic novels‘, begon hij De Harde Kaft.

Bastmeijer zegt op de website: “De schrijver van dat fantastische Batmanboek, de tekenaar van die ene graphic novel of de grafisch ontwerper achter ‘t salontafelboek waar je eigenlijk geen reet aan hebt maar er gewoon zo mooi uit ziet: zij verdienen meer aandacht. Om maar eens te beginnen met een plek op het internet. Alleen al omdat er nog maar zo weinig Nederlanders aan beeldverhalen verslingerd zijn.”

Nog niet verslingerd?

Klinkt veelbelovend, en dat is het ook. De Harde Kaft is een ontzettend fijn blog gevonden met dagelijks interessante posts over alles wat met graphic novels, strips of op andere wijze grafisch design te maken heeft. De website is een ideale balans tussen plaatjes en tekst: de ene post bevat slechts een korte omschrijving, terwijl de andere een langere tekst heeft. Was je nog niet verslingerd aan beeldromans? Probeer om te beginnen de post met de slechterikken eens.

In de favorieten: check. Ook fijn: het is een Tumblr. Verschijnt na het volgen van de blog dus gewoon in je Tumblrtimeline.