Leven

Creationisten willen ‘Ark van Noach & Zondvloed’ pretpark bouwen

03-06-2013 16:16

Het controversiële Creation Museum in de Amerikaanse staat Kentucky wil een Ark Encounter-pretpark openen. Daarin staat het bijbelverhaal over de ark van Noach centraal, die de mensheid en de dieren redde van de zondvloed.

Het park moet een 150 meter lange ark krijgen als topattractie. Ook komt er een Toren van Babel en een achtbaan rond het thema ‘de tien plagen’.

‘Echt gebeurd hoor!’

Directeur Patrick Marsh ziet het al helemaal voor zich: “We gaan de mensen laten zien wat er in de bijbel staat en dat het allemaal echt zo gebeurd kan zijn. We hebben het hier niet over fantasieverhalen, maar over onze geschiedenis.”

Een groot knelpunt is de vraag hoe Noach er toch in is geslaagd om van alle dieren op aarde op tijd een mannetje en een vrouwtje in zijn ark te krijgen, die immers maar half zo groot was als een klein cruiseschip. Er bestaan meer dan een miljoen diersoorten. Maar Noach wist daar wel wat op, zegt Marsh. “Als je een wolf hebt, kun je daar alle andere hondachtigen wel mee fokken. En dinosaurussen werden misschien nog in het ei, of als jonkie meegenomen.

Te weinig geld

Het pretpark is een project van het Creation Museum. Het park bevindt zich in de ontwerpfase. Het project moet gefinancierd worden met giften van particulieren, maar daar is veel te weinig van binnengekomen, schrijft Reuters.

Er is 23 miljoen dollar nodig waarvan er nog maar 12,3 miljoen binnen is. Waarschijnlijk kan het dus pas in 2014 opengaan.

BuzzO/ANP