Het Franse gevoel van Isabel Marant voor H&M

11-06-2013 12:00



Het Franse gevoel van Isabel Marant voor H&M is vanaf november in de winkels van het Zweedse keten verkrijgbaar. Vanochtend maakte H&M bekend dat de Parijse ontwerper een collectie zal ontwerpen. De collectie is geïnspireerd op Paris chique. Ze heeft een mix gevonden tussen het stadse, de elegante bohostijl en rock ‘n roll met een Franse allure. In de 250 winkels wereldwijd is een dames- en tienercollectie met kleding en accessoires verkopen. Marant zal voor het eerst ook een collectie voor mannen ontwerpen.

Zorgeloos maar sexy

“Ik ben gevleid door deze samenwerking: H&M werke met de beste designers van de wereld en deze uitnodiging is een eer”, zegt Marant. “Mijn doel is iets ‘echts’ creëeren, een collectie die vrouwen in het dagelijks leven dragen met een bepaalde zorgeloosheid. Iets wat in mijn beleving iets typisch uit Parijs is, je kleedt je mooi aan, maar je besteedt er niet teveel aandacht aan terwijl je er nog steeds sexy utiziet. De collectie is een mix tussen gemak en attitude.”

Ieder seizoen populair

Marant is geboren en getogen in Parijs en begon met het aanpassen van haar kleding toen ze nog op de middelbare school zat. Ze studeerde aan de beroemde Studio Beçot en werkte zich langzaam naar boven door te beginnen met een sieradenlijn. Uiteindelijk werd haar eerste collectie gelanceerd in 1994. Haar Parisian chique stijl in combinatie met boho met mannelijke details maken haar elk seizoen weer populair.