Muziekmoment week 25

17-06-2013 10:01

Komende week staan er weer een paar mooie releases op stapel. In verband met bomen en een bos en het niet meer zien, zet Cedric van der Ploeg in Muziekmoment de beste releases op een rijtje. Dit keer: Disclosure en Miles Kane.

Jeffrey Foucoult & Cold Satellite – Cavalcade

photo-main
Genre: rock
Het tweede album van Jeffrey Foucoult met Cold Satellite en hij knalt als vanouds. De bijzonder prettige stem van Foucoult overtuigt op het hele album, dat regelrechte rock maar ook blues en ontspannen singer-songwriter nummers kent. Ook heeft Jeffrey Foucoult veel aandacht besteed aan zijn teksten, die veel diepgang kennen. De begeleiding van Cold Satellite is duidelijk beïnvloed door een groot scala aan bands, waardoor je bijvoorbeeld aan Crazy Horse en vervolgens weer aan Creedance Clearwater Revival moet denken. Rock-, country- en blues liefhebbers zullen een groot plezier beleven aan het luisteren van Cavalcade.

Headphone – RIOT

Genre: elektronisch/pop
Nadat we in 2009 al behoorlijk veel over ze gehoord hebben, komt het Belgische Headphone met een nieuw album, RIOT. Ook op deze plaat is de vergelijking met Radiohead (en dan vooral In Rainbows) snel gemaakt. De simpele en blikkerige drums, die in tijdens de refreinen wordt versterkt met crashes en de jazzy uitspattingen die vaak uit het niets worden ingezet dragen hieraan bij. De plaat vloeit stevig voort en kent geen slappe momenten. Hij rockt, de afwisselingen met de drumcomputer zijn spannend en de hoge stem van Ian Marien komt perfect uit de verf. Headphone heeft een fijn album gebouwd, dat bedoeld is om in een ruk af te luisteren.

Cedric van der Ploeg (enorme muziekliefhebber) zoekt iedere zaterdag op zijn werk bij Plato Leiden de beste platen uit en zet elke week de beste releases voor je op een rij.